به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه ستارگان به نقل از روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، در آخرین نشست هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سال 1401، ايجاد دو شهرك صنعتي تخصصي انرژي خورشيدي در استان كرمان و ايجاد 5 ناحيه صنعتي و توسعه دو شهرك صنعتي در استانهاي آذربايجان غربي؛ ايلام؛ سمنان؛ كرمان و اصفهان به تصویب مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استانها رسید.
ايجاد شهرك صنعتي تخصصي انرژي خورشيدي راين در شهرستان رابن استان كرمان به وسعت 697 هكتار، ايجاد شهرك صنعتي تخصصي انرژي خورشيدي بافت در شهرستان بافت استان كرمان به وسعت 190 هكتار، ايجاد ناحيه صنعتي فارياب دو در شهرستان فارياب استان كرمان به وسعت 46 هكتار در اين راستا مورد تصويب قرار گرفت.
ايجاد ناحيه صنعتي شباب دو در شهرستان چرداول استان ايلام به وسعت 16 هكتار، ايجاد ناحيه صنعتي تخصصي آب معدني دهلران در شهرستان دهلران استان ايلام به وسعت 31 هكتار، ايجاد ناحيه صنعتي قره ضياءالدين دو در شهرستان چايباره استان آذربايجان غربي به وسعت 49 هكتار، ايجاد ناحيه صنعتي امروان در شهرستان دامغان استان سمنان به وسعت 49 هكتار از ديگر مصوبات مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استانها بوده است.
همچنين توسعه شهرك صنعتي اردستان در شهرستان اردستان استان اصفهان به وسعت 85 هكتار و توسعه شهرك صنعتي گلپايگان استان اصفهان به وسعت 30 هكتار از جمله شهرك ها و نواحي صنعتي مي باشند كه در جهت پاسخ به نيازها و تقاضاهاي موجود با تصويب هيات مديره سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران در سالجاري به ميزان مساحت هاي مورد اشاره توسعه داده ميشوند.
با ايجاد و توسعه اين شهرك ها و نواحي صنعتي، 1193 هكتار به مساحت اراضی در اختیار شهرکها و نواحی صنعتی کشور افزوده میشود تا شرکتهای استانی تابعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بتوانند نسبت به جذب سرمایهگذاران و بهتبع آن ایجاد شغل پایدار در سطح کشور اقدام کنند.
همچنين با ايجاد و توسعه شهرك ها و نواحي صنعتي فوق الذكر و استقرار و بهره برداري از واحدهاي صنعتي در اين شهرك ها و نواحي صنعتي با برآورد سرمايه گذاري اوليه به ميزان 143000 ميليارد ريال، امكان ايجاد اشتغال مستقيم براي 47720 نفر فراهم ميشود.
از ابتداي سال 1401 تاكنون ایجاد یا توسعه 36 شهرک و ناحیه صنعتی در 19 استان کشور به وسعت بیش از 6700 هکتار به تصویب هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهعنوان مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استانها رسیده است که برای طی فرآیند تصویب نهایی به مراجع قانونی ذیربط ارسال شد.
در طول سال 1400 نيز؛ ایجاد یا توسعه 48 شهرک و ناحیه صنعتی در 23 استان کشور به وسعت بیش از 7000 هکتار به تصویب هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهعنوان مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استانها رسیده است که برای طی فرآیند تصویب نهایی به مراجع قانونی ذیربط ارسال شد.
در راستاي تحقق شاخص مصوب افزايش سطح اراضي صنعتي در اختيار؛ با مجموعه اقدامات انجام شده در شركت هاي استاني و ستاد سازمان؛ در طول سال 1400 با رشد بيش از 288 درصد نسبت به عملكرد سال 1399 اين شاخص، بيش از 7000 هكتار به مجموع سطح اراضي صنعتي در اختيار در شهركها و نواحي صنعتي كشور افزوده شده كه متعاقبا جهت واگذاري اين اراضي به متقاضيان سرمايه گذاري و كارآفريني ، در چارچوب ضوابط و مقررات مربوطه و برنامه هاي مصوب نسبت به آماده سازي و واگذاري اين اراضي اقدام خواهد گرديد.
با تهیه و ارسال گزارش ضرورت ایجاد و مکانیابی شهرک یا ناحیه صنعتی به لحاظ فني و اقتصادي توسط شرکت شهرکهای صنعتی هر استان و پس از بررسی و بازدید میدانی کارشناسان معاونت فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، گزارش اظهار نظر کارشناسی به هیأت مدیره ارائه و در صورت تأیید مورد تصویب قرار میگیرد.
مطابق ضوابط و مقررات قانونی و مفاد بند 8 قانون راجع به تاسيس شركت شهركهاي صنعتي ايران؛ مجمع عمومي شركت شهركهاي صنعتي ايران موظف است با توجه به سياستهاي دولت جمهوري اسلامي ايران و با تصويب هيات دولت براي افزايش تعداد شهركهاي صنعتي اقدام لازم را انجام دهد. همچنين مجمع عمومي شركت هاي تابعه (هيات مديره سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران) مي تواند با توجه به نياز و ضرورت نسبت به توسعه شهركها و نواحي صنعتي مصوب اقدام نمايد.
همچنین به استناد مفاد قانون حمايت از ايجاد نواحي صنعتي روستايي؛ مصوبه هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهعنوان مجمع عمومی شرکتهای استانی تابعه، شرط لازم برای تصویب نواحی صنعتی جديد با وسعت زیر ۵۰هکتار است و در عین حال تصویب نهایی آن مشروط به تایید و اخذ مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان است.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 851 شهرك و ناحیه صنعتی و 6 منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، 86 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 7 شهرک فناوری، 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، 100 هزار و 564 قرارداد منعقده و بهرهبرداری از 50 هزار و 373 واحد صنعتی و چهار هزار و 260 واحد کارگاهی تكميل شده، زمینه اشتغال مستقیم يك ميليون و 12 هزار و 493 نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است.