در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: هنری

کد: 14020228091319

تاریخ: 28-02-1402 09:13

https://setargan.com/n/14020228091319


ادبیات امروز مدیون مقاومت فردوسی است

رحماندوست:

ادبیات امروز مدیون مقاومت فردوسی است

کلید واژه ها :
مصطفی رحماندوست فردوسی کودک نمایشگاه کتاب پایگاه خبری ستارگان


به گزارش خبرنگار هنری پایگاه خبری ستارگان به نقل از فارس، رونمایی از دو مجموعه شعر نوجوان انتشارات مهرک به اسم «عشقم به تو بی‌اختیار است» اثر طیبه شامانی و «من سنگ بودم» اثر طاهره شهابی با حضور مصطفی رحماندوست، محمد دهریزی، طیبه شامانی و طاهره شهابی در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

طاهره شهابی خود را دغدغه‌مند در جذب مخاطب دانست و گفت: تلاش دارم موضوعاتی را انتخاب کنم که برای مخاطب مسئله باشد. در کتاب «من سنگ بودم» به موضوعاتی اشاره می‌کنم که از ابتدا دغدغه کودکان و نوجوانان است. شعرها بداهه و ناگهانی سروده نشده است، بلکه برای هر شعر زمان گذاشتم. مهم‌‌ترین تلاش من این است که کاری کنم تا کودکان و نوجوانان به حواس پنجگانه خود توجه کنند، خوب ببیند، خوب بشنوند و امید داشته باشند که می‌توانند با دغدغه‌هایشان کنار بیایند.

کتاب‌های عاشقانه برای کودکان و نوجوانان کم است

طیبه شامانی در ادامه درباره کتاب «عشقم به تو بی‌اختیار است» بیان کرد: ۹۰ درصد اشعار این کتاب عاشقانه است. منظورمان از عشق لزوماً انسانی نیست و می‌تواند نمادین باشد. در گذشته کتاب‌های کودک و نوجوان بیشتر تعلیمی بود و کمتر جرئت می‌شد به سراغ موضوعات عاشقانه برای کودک و نوجوان بروند.

مصطفی رحماندوست در بخش دیگری از نشست با اشاره به روز فردوسی گفت: هر چه امروز در ادبیات داریم، مدیون مقاومت فردوسی است. شعر امروز من اگر دنباله تلاش فردوسی نباشد، باخته‌ام. شعر کودک و نوجوان باید وام‌دار ویژگی شعر زبان فارسی باشد و بچه‌ها را با زبان فارسی آشنا کند. من از خوانش این دو کتاب جدید مهرک بسیار خوشحال شدم. چون شاعران آن‌، از نسلی هستند که به دو اتفاق متعهدند. اول این که رنج بچه‌های امروز را می‌دانند و از آن می‌گویند و دوم این که متعهد به زبان و ادبیات فارسی‌اند.

نوشتن کتاب برای کودک و نوجوان سخت است

محمد دهریزی با بیان این که هر اتفاقی در حوزه کودک و نوجوان بیافتد، اتفاق ارزشمندی‌است، عنوان کرد: مخاطب کودک و نوجوان، مخاطب ویژه‌ای است و همان طور که مواجهه رفتاری با او مهارت می‌خواهد، نوشتن برای آن‌ها نیز سخت است و مهارت می‌خواهد. آثار در چهار گروه دسته‌بندی می‌شوند. دسته اول کتاب‌هایی هستند که هر موضوعی به چشم آمد، درباره‌اش نوشته شده است و این یعنی موضوع مهمی نبوده و نمی‌توان آن‌ها را در دسته آثار ادبی دانست.

وی در پایان افزود: دسته بعدی این گونه است که موضوعات مهمی‌اند. این دسته می‌تواند جزو آثار ادبی باشد اما گاهی هم نه. برای این که جزو آثار ادبی باشد باید حرف مهمی نیز داشته باشد و ما باید آن را کشف کنیم که این دسته سوم است. برای این که یک اثر مهم ماندگار هم باشد، باید آن حرف مهم را با زندگی مخاطب گره بزنیم و این دسته چهارم است. در این دو کتاب تازه، خالقان اثر تلاش کردند تا حرف مهمی بزنند.