به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی بانک اقتصادنوین، اهم اقدامات انجام شده در ادامه آورده شده است:
افتتاح هفت مدرسه در نقاط کمتر برخوردار
بانک اقتصادنوین مدرسهسازی و مشارکت در تکمیل و تجهیز مدارس بهویژه در مناطق محروم و همچنین آسیبدیده از حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله را در اولویت اقدامات خود در ایفای مسئولیتهای اجتماعی قرار داده است. این اقدام با هدف رشد و تعالی نظام آموزشوپرورش و توسعه عدالت آموزشی انجام میشود که نتیجه آن ظهور نسلهای دانشآموخته و توانمند خواهد بود تا برای هر چهبهتر ساختن و آراستن کشورمان آماده باشند.
در همین راستا بانک اقتصادنوین در سال 1402 هفت باب مدرسه در روستای دزج شهرستان دهاقان استان اصفهان، روستای فیضآباد شهرستان ابرکوه استان یزد، روستای چاه مرید شهرستان کهنوج استان کرمان، روستای بلوعلیا شهرستان اندیکای استان خوزستان، روستای سیاه بید سفلی کرمانشاه، دو روستای باتک شهرستان سرباز و نعمتآباد شهرستان خاش واقع در استان سیستان و بلوچستان احداث و به کودکان و نوجوانان سرزمینمان تقدیم کرد. همچنین این بانک با آغاز سال تحصیلی 1403-1402 به دانش آموزان مدارس افتتاحشده خود 3850 عدد کولهپشتی حاوی نوشتافزار اهدا کرد که تمامی این اقلام با هدف حمایت از کالای ایرانی از تولیدکنندگان داخلی تامین شد.
با افتتاح این مدارس شمار مدارس بانک اقتصادنوین در سراسر کشور به 48 رسید که از این تعداد 43مدرسه به اتمام رسیده و باقی نیز در مراحل نهایی ساخت قرار دارند. درعینحال، بانک اقتصادنوین به پیشنهاد سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اقدام به ساخت یک سالن ورزشی چندمنظوره در روستای انوچ شهرستان ملایر استان همدان کرد که اهالی هفت روستای همجوار را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
وام بلاعوض با هدف اشتغالزایی
دیدگاه بانک اقتصادنوین محدود به حوزه مدرسهسازی نیست و این بانک بهعنوان یک شهروند حقوقیِ مسئول، حمایت از اقشار آسیبپذیر را نیز بخشی مهم از وظایف خود میداند. این بانک در سال 1402 در استان سیستان و بلوچستان بهعنوان یکی از محرومترین استانهای کشور از طریق اعطای وام بلاعوض 81 طرح خوداشتغالی را به بهرهبرداری رسانده که این اقدام به ارتقا سطح رفاه و افزایش درآمد هموطنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) منجر شده است. این سیاست از سال 1400 در دستور کار بانک اقتصادنوین قرار گرفته و با گذشت سه سال (پایان سال 1402) حدود 181 طرح در حوزههای مختلف مانند قالیبافی، پرورش دام و آبزیان، تصفیه خانگی آب، کارگاه خیاطی و گلخانه خانگی به بهرهبرداری رسیده است.
حمایت از کسبوکارهای محلی
توجه به فرهنگهای بومی و اصیل و کمتر شناختهشده و نقش آنها در بستر اقتصاد خانوار و اشتغالزایی در مناطق و نواحی کمتر برخوردار کشور وجه نهفته اقدامات بانک اقتصادنوین در حوزه مسئولیت اجتماعی است. در آخرین نمونه از این اقدامات، هنر کمتر شناختهشده خامهدوزی بهعنوان یک هنر بومی و اصیل در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان با حمایت بانک اقتصادنوین جانی تازه گرفته است. همچنین این بانک طی دو سال گذشته با هدف حمایت از کسبوکارهای محلی این استان بخشی از هدایای تبلیغاتی خود را از طریق کارگاههای صنایعدستی در شهر زابل تامین کرده است. این اقدام بانک اقتصادنوین به ایجاد کارگاههای جدید اشتغال و کسب روزی برای حدود ۱۰۰ نفر از بانوان بومی هنرمند و سرپرست خانوار در این استان منجر شده است.
حضور موثر در سوانح طبیعی
بانک اقتصادنوین در سوانح طبیعی هم با مردم آسیبدیده همراه شده است. نمونه آخر آن سیل استان سیستان و بلوچستان بود که دلهای زیادی را به درد آورد. این بانک با همکاری جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران کمکهای نقدی خود را برای تامین اقلام غذایی، بهداشتی، امدادی و ضروری مورد نیاز هممیهنان سیلزده روانه این استان کرد. بانک اقتصادنوین در زلزلههای خوی، گلستان، لرستان و آذربایجان شرقی نیز در دستگیری از حادثه دیدگان فعال بود.
رشد 205درصدی تسهیلات حمایتی
بانک اقتصادنوین از طریق پرداخت تسهیلات قرضالحسنه نیز به ایفای تعهدات خود در حوزه مسئولیت اجتماعی و حمایت از اقشار نیازمند و آسیبدیده میپردازد. این تسهیلات در سه بخش اشتغالزایی، مسکن و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت میشود. این بانک از ابتدا تا پایان سال 1402، بالغ بر18892 فقره تسهیلات قرضالحسنه حمایتی به مبلغ 24.359 میلیارد ریال پرداخت کرد که نسبت به دوره مشابه سال قبل یعنی پایان سال 1401به ترتیب 141درصد و 205درصد رشد داشتهاند. جزییات عملکرد این بانک در حوزه تسهیلات حمایتی قرضالحسنه در ادامه آورده شده است.
تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
بانک اقتصادنوین در جهت حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری را به افراد دارای شرایط پرداخت میکند که این تسهیلات در هر دو گروه با رشد همراه شده است. این بانک در پایان اسفند سال 1402 بیش از 12.000میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداخت کرد که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن حدود 179درصد رشد داشته است. در این دوره تعداد تسهیلات پرداختی هم از 3182 به 5961 فقره رسیده که بیانگر 87درصد رشد است. تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری نیز با طی مسیری مشابه از 72میلیارد ریال در پایان اسفند ماه سال 1401 به 3.600میلیارد ریال در ماه مشابه سال 1402 رسیده است. همچنین در این دوره زمانی 6301 فقره تسهیلات فرزندآوری جمعا به مبلغ 3.600 میلیارد ریال پرداخت شده است. در مجموع این بانک تا پایان اسفندماه 1402در بخش حمایت از خانواده و جوانی جمعیت 12.262 فقره تسهیلات پرداخت کرده است.
4171 فقره تسهیلات اشتغالزایی
تسهیلات اشتغالزایی بانک اقتصادنوین شامل چهار بخش است. تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی جزء 3 تبصره 18 که به مددجویان 29 دستگاه اجرایی مانند وزارتخانهها، سازمان زندانها، بنیاد کرامت و توسعه روستایی و مناطق محروم پرداخت میشود، تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی تبصره 16 قانون بودجه 1401، تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی به مددجویان کمیته امداد جزء 4 تبصره 18 قانون بودجه و تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی به مددجویان سازمان بهزیستی کشور جزء 4 تبصره 18 قانون بودجه است. عملکرد بانک اقتصادنوین در این بخش منجر به پرداخت 4171فقره تسهیلات اشتغالزایی به مبلغ 5.457میلیارد ریال در سال 1402 شده است.
2459 فقره تسهیلات مسکن
کمک ودیعه مسکن مستاجران و تسهیلات مشارکت مدنی ساخت مسکن، تسهیلاتی است که ویژه بخش مسکن است. بانک اقتصادنوین 1613 فقره تسهیلات به مبلغ 1.795 میلیارد ریال به مستاجران و 846 فقره تسهیلات به مبلغ 1.504میلیارد ریال به سازندگان مسکن در جهت حمایت از مستاجران و نهضت ملی ساخت مسکن دولت سیزدهم در سال گذشته اختصاص داده است.
درخشش در میان برترینهای ایران
در کنار حمایتهای بشردوستانه بانک اقتصادنوین سودآوری و کمک به توسعه اقتصادی، تولید، اشتغال و افزایش رفاه آحاد جامعه را مهمترین وظیفه حرفهای و اجتماعی خود میداند. این بانک در طول سنوات اخیر موفق شده است بهعنوان یک بانک سودآور، شفاف و قانونمدار با ارائه خدمات نوین بانکی به بزرگترین شرکتهای تولیدی و صنعتی نقش بسزایی در نظام اقتصادی کشور ایفا کند. در آخرین رتبهبندی شرکتهای برتر ایران سال 1402 که بر اساس اطلاعات سال مالی 1401 انجام شد، بانک اقتصادنوین جایگاه سی و سومین شرکت بزرگ اقتصاد ایران را کسب کرد. کسب این جایگاه نشان از عملکرد مطلوب این بانک و نقشآفرینی بهینه آن در رشد و شکوفایی اقتصادی کشورمان دارد.