در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: مذهبی صفحه‌ی اصلی سیاسی

کد: 14030507083216

تاریخ: 13-05-1403 12:32

https://setargan.com/n/14030507083216


چرا ائمه اطهار علیهم السلام بر زنده نگه داشتن نام امام حسین (ع) تاکید داشتند ؟

حماسه حسینی از دیدگاه شهید مطهری/ 6

چرا ائمه اطهار علیهم السلام بر زنده نگه داشتن نام امام حسین (ع) تاکید داشتند ؟

کلید واژه ها :
امام حسین شهید مطهری حماسه حسینی لولو و مرجان حضرت ابوالفضل (ع)


به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه کتاب حماسه حسینی پس از بیان دو عامل تحریف عمومی در واقعه ی عاشورا همچون نقش دشمن و تلاش دوستان در داستان سرایی در این واقعه، به سومین عامل تحریف می پردازد و می گوید : سومین عامل تحریف مختص عاشورا است و در تاریخ فقط برای عاشورا و کربلا اتفاق افتاده که این عامل باعث تحریف شده است و این عامل نشناختن هدف اصلی عاشورا و تاکید ائمه علیهم السلام بر زنده نگاه داشتن حادثه کربلاست.

چرا ائمه اطهار تاکید بر زنده نگه داشتن نام امام حسین علیه السلام داشتند ؟

شهید مطهری در ادامه این کتاب به مبحث علت اصلی تاکید ائمه اطهار بر پاسداشت عزاداری بر خامس آل عبا علیهم السلام اشاره کرده و توضیح می دهد : پیشوایان دین ما از پیامبر اکرم (ص) تا ائمه ی اطهار (ع) دستور اکید و بلیغ برای زنده نگه داشتن نام حسین بن علی  (ع) داده اند . برخی از ساده انگاران،  این تاکید را برای تسلی خاطر حضرت زهرا (س) می دانند ! در حالی که این سخن، حرف پوچ و مسخره ای است. آیا بعد از ۱۴۰۰ سال هنوز حضرت زهرا (س) نیاز به تسلیت دارند ؟ و این در حالی است که به نص خود امام حسین (ع) و به حکم ضرورت دین ، بعد از شهادت امام حسین (ع) ایشان و حضرت زهرا (س) نزد یکدیگرند . دلیل اصلی تاکید بر زنده نگه داشتن قیام کربلا ، این است که امام حسین (ع) مکتب عملی اسلام واقعی را تاسیس کردند . امام حسین (ع) نمونه ی عملی قیام های اسلامی است . ائمه خواستند مکتب حسین (ع) زنده بماند بخاطر اینکه "هیهات منا الذله" ها زنده بماند و مردم مکتب امام حسین (ع) را فراموش نکنند !! رهبران اسلام خواستند نام امام حسین (ع) زنده بماند که تربیت حسینی زنده بماند ، پرتو روح حسینی در این ملت دمیده شود و بر آن بتابد . 

شهید مطهری در ادامه به لزوم شناخت فلسفه واقعه عاشورا پرداخته و تاکید می کند: ائمه ی ما علیهم السلام تاکید کرده اند که این مجالس عزاداری برای حضرت حسین بن علی علیهماالسلام زنده بماند و هرچه ما در این را کوشش کنیم ، به شرط اینکه هدف این کار را بشناسیم ، به جاست . اما بعضی ها این موضوع مهم را نفهمیدند و فکر کردند بدون اینکه مردم را با مکتب حسینی آشنا کنند یا به فلسفه قیام حسینی آشنا کنند ، همین که مردم بیایند و بدون فهم از اصل واقعه عاشورا، گریه کنند و بروند ، می تواند کفاره ی گناهان آنان باشد !!

استاد مطهری به نقل نکته ای از مرحوم حاجی نوری در کتاب لولو و مرجان پرداخته و می افزاید : مرحوم حاجی نوری در کتاب "لولو و مرجان " نکته ای را ذکر کرده و می گوید : عده ای فکر می کنند موضوع امام حسین (ع) و گریه بر ایشان انقدری ثواب دارد که از هر وسیله ای برای این کار می شود استفاده کرد . یک حرفی امروزی ها در مکتب ما کیاول" درآورده اند که می گویند هدف وسیله را مباح می کند ! این ها هم گفتند خوب گریه بر امام حسین (ع) هدف مقدسی است پس با هر وسیله ای که شد باید بگریانیم ! اگر تغزیه های اهانت بار در آوردیم ، اگر عروسی قاسم درست کردیم ، اگر جعل و تحریف کردیم ، دروغ گفتیم و غیره و غیره ، همه اش مباح و بخشیده است چون بوسیله آن مردم بر مصیبت امام حسین (ع) می گریند !

شهید تفکر و عقیده خاطر نشان می کند : حدود ده - پانزده سال پیش به اصفهان رفته بودم و روضه ای شنیدم که داستان پیرزنی را نقل می کرد . پیر زن در زمان متوکل می خواسته به زیارت امام حسین (ع) برود و آن وقت ها جلوگیری می کردند . تا اینکه این زن را بردند و در دریا انداختند . در همان وقت این زن حضرت عباس (ع) را صدا زده و حضرت ابوالفضل علیه السلام آمدند و به پیر زن گفتند رکاب اسب من را بگیر . پیرزن پرسید چرا دستت را دراز نمی کنی ؟ و حضرت عباس (ع) گفتند من دست در بدن ندارم . مردم هم بسیار گریه کردند . نزد مرحوم حاج شیخ محمد حسن نجف آبادی رفتم و این روضه را برای ایشان تعریف کردم ، ایشان هم تاریخچه ی قضیه را برایم شرح دادند و گفتند : من از اشخاص معتبری شنیدم که روزی در حدود بازار صدر مجلس روضه ای بود . واعظ معروفی می گفت من منبر آخر بودم . منبری های دیگر هنرهای شان را برای به گریه انداختن مردم نشان می دادند .همان جا این قضیه را جعل کردم و روی منبر خواندم و از همه بالاتر رفتم . بعد از مجلس درچارسوق ، دیدم منبری ای که قبل از من هنرنمایی می کرد، روی منبر قضیه ی جعلی ای که من تعریف کرده بودم را می خواند . کم کم کتاب هاهم از آن چاپ کردند !

استاد شهید مطهری بیان می کند : این تفکر که می توان از هروسیله ای برای گریاندن مردم در موضوع اباعبدالله استفاده کرد، یک وهم و دروغ و غلط بزرگ است ! حاج شیخ عباس قمی در کتاب شان نقل کردند اگر هدف وسیله را مباح کند ، پس برای ادخال سرور در قلب مومن می توانی مرتکب گناه شوی ! یعنی غیبت کنی و بگویی اشکال ندارد ، نیت من خیر بوده است !!! امام حسین (ع) کشته شد که مقررات اسلامی زنده شود ، نه اینکه بهانه ای باشد برای پای گذاشتن بر روی سنن اسلامی !

 

منبع : کتاب حماسه حسینی جلد اول

مولف: استاد شهید مرتضی مطهری 

صفحات :۴۶_۵۲

تخلیص : زهرا ذاکری