در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: اقتصادی

کد: 14030905093147

تاریخ: 05-09-1403 09:31

https://setargan.com/n/14030905093147


تعادل بازار با سیاست حمایت همزمان از تولید کننده‌های داخلی و واردات ماشین‌آلات با کیفیت

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت خبر داد؛

تعادل بازار با سیاست حمایت همزمان از تولید کننده‌های داخلی و واردات ماشین‌آلات با کیفیت

کلید واژه ها :
ماشین آلات تجهیزات راه سازی صمت


به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی وزارت صمت، «سیدمحمد موسوی» معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت، درباره وضعیت ماشین‌آلات سنگین اظهار کرد: سیاست هم‌زمان حمایت از تولیدات داخلی و اجازه واردات برای ماشین‌آلات با کیفیت و به روز خارجی موجب شده که فضای متعادلی را در این صنعت شاهد باشیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته واردات ماشین‌آلات کم بود؛ به‌طور مثال در سال ۱۴۰۰ تعداد همه ماشین‌آلات وارداتی اعم از راهسازی و معدنی ۸۰ دستگاه بود و حدود ۷۳۰ دستگاه ماشین‌آلات نیز در داخل تولید می‌شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان

تبلیغ
شانس بردن جایزه PS5 رو از دست نده.اول شانست رو امتحان کن بعد با تخفیف از بلک فرایدی آمازون خرید کن
گردونه بچرخون
yn-ad
 اکنون این روند رو به افزایش است، به طوری که در سال ۱۴۰۱، حدود ۳۵۰۰ دستگاه ماشین آلات در کشور تولید شده و یک هزار و ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات نیز هم‌زمان وارد شده است.
معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت، ادامه داد: سال ۱۴۰۱ هم ۸۰ میلیون دلار واردات ماشین‌آلات داشتیم که این رقم در سال گذشته به حدود ۳۵۰ میلیون دلار رسیده است، هم‌زمان تولید ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی داخلی نیز در سال ۱۴۰۲ به حدود ۴۵۰۰ دستگاه رسیده است.

وی با بیان اینکه در این خصوص روند رو به رشدی را داریم، خاطرنشان کرد: البته کار تولیدکنندگان داخلی سخت است، باید بتوانند با رقبای خارجی با کیفیت رقابت کنند.

موسوی درباره اینکه تولید داخلی ماشین‌آلات جوابگوی نیاز‌های داخلی است یا خیر؟، تاکید کرد: سیاست حمایت هم‌زمان از تولیدکننده‌های داخلی و اجازه واردات برای ماشین‌آلات خوب و با کیفیت، بازار را به تعادل می‌رساند.

وی درباره تعداد ماشین‌آلات فرسوده‌ای که نیاز به نوسازی دارند؟ افزود: با توجه به گزارشی که بخش خصوصی و انجمن‌های مربوطه ارائه کردند حدود ۱۰ هزار ماشین‌آلات فرسوده راه‌سازی و معدنی هنوز در معادن فعالیت می‌کنند. البته این موضوع به تأمین منابع مالی برمی‌گردد؛ یعنی به دلیل اینکه سقفی برای تولید داخل و واردات وجود ندارد و ما ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی را پایه‌ای برای رشد تولید معادن می‌دانیم و از تولید و واردات آن استقبال می‌کنیم.

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت، با بیان اینکه امیدوارم با تزریق منابع مالی بتوانیم شاهد رشد کمی این حوزه باشیم، درباره اینکه اکنون مجوز واردات وجود دارد؟ گفت: بله همچنان مجوز واردات برای نوسازی ماشین‌آلات وجود دارد.