به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه جلد اول کتاب حماسه ی حسینی پس از بیان چند وجهی بودن حادثه کربلا ، به جنبه ی اخلاقی حادثه ی کربلا میپردازد و عنوان می کند : کربلا ، صحنه ای از نمایش اخلاق اسلامی است که به طور مختصر سه ارزش مروت ، ایثار و وفا را دنبال میکند .
استاد سپس ادامه میدهد : مروت ، مفهومی متفاوت از شجاعت دارد . گویا مفهومش مردانگی است ولی شاید مفهومی خاص تر دارد . ملای رومی مروت را در مورد حضرت علی (ع) پس از مبارزه ی ایشان با عمرو بن عبدود اینچنین شرح میدهد « در شجاعت شبر ربانی ستی ، در مروت خود که داند کیستی.» مروت یعنی اینکه با دشنمان خودت هم منصفانه رفتار کنی .
مولف کتاب خاطرنشان می کند : در کربلا زمانی که دشمن اباعبدالله (ع) تشنه است ؛ اباعبدالله (ع) به دشمنش هم آب میدهد ، این معنایش مروت است ! اینکه اباعبدالله (ع) حتی اگر به نفع شان باشد ، جنگ را شروع نمیکنند ، معنایش مروت است ! در جنگ صفین هم پس از اینکه علی (ع) چهارنفر از اصحاب کفر را کشت و دیگر کسی جرئت جلو آمدن نداشت ، علی (ع) فرمود « فمن اعتدی علیکم فاعتدوا علیه بمثل مااعتدی علیکم و اتقوالله... و سپس گفت ای اهل شام ، اگر شما شروع نمیکردید ، ماهم چنین نمیکردیم .»
استاد مطهری می گوید : در تمام روز عاشورا هم حضرت سیدالشهدا (ع) مقید بودند که جنگ را کسانی شروع کنند که به ظاهر شهادتین میگویند اما در حقیقت در باطل اند و بویی از حقیقت اسلام ، نبردند .
منبع : جلد اول کتاب حماسه ی حسینی
مؤلف: استاد شهید مرتضی مطهری
صفحات :۳۰۰_۳۰۲
تلخیص : زهرا ذاکری