به گزارش خبرنگار هنری پایگاه ستارگان به نقل از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس،امروز سهشنبه دهم آبان ماه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در آستانه ۱۳ آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی، روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، از کتاب «محصلان مدرسه عشق» (نقش دانشآموزان در دفاع مقدس) با حضور سردار علی فضلی جانشین معاونت هماهنگکننده سپاه پاسداران، سردار احمد غلامپور از فرماندهان دوران دفاع مقدس، سردار عبدالرضا آزادی رئیس محترم سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج مصطفی باستانی رئیس سازمان بسیج دانشآموزی و سردار دکتر علیمحمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و جمعی از راویان دوران دفاع مقدس، نویسندگان و پژوهشگران رونمایی شد.
۱۳ آبان راه دستاندازی، سلطه و نفوذ آمریکا را بست
در این مراسم سردار دکتر علیمحمد نائینی با اشاره به اینکه ۱۳ آبان راه دستاندازی، سلطه و نفوذ آمریکا را بست، اظهار کرد: آمریکا همچنان مستکبر جهانی، دیکتاتور وحشی جنایتکار است. نهتنها دست از خوی استکباری برنداشته، بلکه امروز با استفاده از ابزارهای جدید وحشتیتر شده است.
وی با بیان اینکه آمریکا در دشمنی و خصومت با ملتها و انقلاب اسلامی هر کاری امکان داشته پیوسته انجام داده است، اشاره کرد: نفوذ و بیثباتسازی، کودتا، اقدام نظامی، تحریم و جنگ اقتصادی، تولید هیجان و عملیات روانی، دروغ و فریبکاری با هدف مقابله با ایران قوی و مستقل از اقداماتی است که همواره در دستور کار آمریکا قرار دارد.
مشاور فرمانده کل سپاه افزود: آمریکا و استکبار جهانی تمام تجربههای براندازی، فروپاشی و مهار را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار برد و شکست را تجربه کرد.
وی ۱۳ آبان را روز نمایش غیرت دینی و انقلابی برشمرده و گفت: ۱۳ آبان روز دانشجو، دانشآموز و روز مرگ بر آمریکا است و ۱۳ آبان امسال شعار مرگ بر آمریکا رساتر و کوبندهتر خواهد بود.
دانشآموزان بخش تعیینکننده قدرت ملی در دفاع مقدس بودند
سردار نائینی با اظهار به اینکه دانشآموزان بخش تعیینکننده قدرت ملی در دفاع مقدس بودند و محاسبات دشمن را در هم ریختند، بیان کرد: قطعاً دانشآموزان و معلمان در جنگ امروز، دشمن را شکست خواهند داد.
وی متذکر شد: دانشآموز امروز در مواجهه با عملیات روانی دشمن باید کاری کند که مانند دانشآموزان دوران انقلاب و دفاع مقدس، افتخار نسلهای آینده باشد.
اعزام ۵۵۰ هزار دانشآموز بهدفعات به جبههها
در ادامه رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به ارائه آماری از حضور دانشآموزان در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: در دفاع مقدس ۵۵۰ هزار دانشآموز به دفعات به جبههها اعزام شدند. حقیقتاً محصلان مدرسه عشق بودند.
وی افزود: ۳۶ هزار شهید دانشآموز، ۵ هزار شهید معلم یعنی هر شهید معلم، پنج دانشآموز شهید دارد. ۲۸۵۳ جانباز دانشآموز و ۲۴۳۲ آزاده در دفاع مقدس داریم.
حدود ۲۰ درصد از شهدای دفاع مقدس را دانشآموزان تشکیل میدهند
سردار نائینی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد از شهدای دفاع مقدس را دانشآموزان تشکیل میدهند، تشریح کرد: معنی این اعداد این است که دانشآموزان در عرصه انقلاب نقشآفرینهای اصلی بودند. هنوز به سن خدمت سربازی نرسیدهاند داوطلبانه جبهههای جنگ را به کلاس درس ترجیح میدهند.
وی با یادآوری اینکه در هر مقطعی که انقلاب نیازمند یک خروش جوانانه و مردمی بود، دانشآموزان و مدارش پیشتاز بودند، متذکر شد: یک مورد آن ۱۳ آبان ۱۳۵۷ است که مدارس را تعطیل و به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند و مأموران رژیم پلید پهلوی آنها را به گلوله بستند.
مشاور فرمانده کل سپاه به آثار مبارک انقلاب اسلامی بر نقش نوجوانان و جوانان اشاره کرد و گفت: به برکت انقلاب اسلامی برای جوانان کشور، فرصت دانشافزایی، بروز خلاقیت، ابتکار و استعداد و اعتمادبهنفس فراهم گردید.
جوانان و دانشآموزان دهه ۶۰ تاریخساز شدند
وی اظهار کرد: جوانان دفاع مقدس نسلی است که دشمن را خوب شناخت، فریب دشمن را نخورد و در بزرگترین تجربه تاریخ کشور یعنی دفاع مقدس سربلند شد.
سردار نائینی با بیان اینکه جوانان و دانشآموزان دهه ۶۰ تاریخساز شدند، افزود: اینها انرژی متراکم خود را که از ایمان و روحیه انقلابی سرچشمه گرفته بود بر سر دشمن خالی کردند.
وی اشاره کرد: مردمی بودن و جوانانه بودن، دفاع مقدس را به جنگ منحصربهفرد تبدیل کرد.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس متذکر شد: امروز هر کس به ایمان، اراده، امید، اعتماد و خودباوری جوانان آسیب وارد کند قطعاً در جبهه دشمن قرار دارد.
وی با بیان اینکه دشمن در تحلیل خود نسبت به جوانان کشور دچار اشتباه محاسباتی است، یادآور شد: همچنان که در تحمیل جنگ ۸ ساله در محاسبه قدرت جوانان کشور غفلت داشت و جوانان محاسبات دشمن را تغییر دادند.
سردار نائینی افزود: جوان امروز هم پای بند به دین و متعهد به هویت ملی است.
آمریکاییها امروز دنبال نفی حکومت دینی هستند
وی با اظهار به اینکه آمریکاییها امروز دنبال نفی حکومت دینی هستند، گفت: آنها جوانی را میخواهند که پای بند به دین نباشد. آمریکاییها در سلطه نظامی، سیاسی و اقتصادی از ایران شکست خوردند امروز دنبال سلطه فرهنگی هستند. سلاح امروز دشمن عملیات روانی و تحریک احساسات برای تولید خشم و تنفر و به هم ریختن کشور است.
مشاوره فرمانده کل سپاه به اهداف دشمن در جنگ شناختی پرداخت و عنوان کرد: هدف دشمن گسست نسل کنونی از نسلهای قبلی است. هدف دشمن در هم شکستن افتخار به گذشته و امید به آینده در جوانان است.
هویت دینی و انقلابی دانشآموزان هدف قرار میگیرد
وی افزود: دشمن دنبال بیهویت کردن جوانان امروز است امروز هویت دینی و انقلابی دانشآموزان هدف قرار میگیرد.
سردار نائینی اظهار کرد: دانشآموزان و جوانان امروز در جنگ پیچیدهتر هدف قرار گرفتهاند. باید دشمن را خوب بشناسند و فریب دشمن را نخورند.
در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دانشآموزان و جوانان شالوده اصلی قدرت بودند
وی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دانشآموزان و جوانان شالوده اصلی قدرت بودند و دشمن این را میداند، افزود: و به همین جهت دانشآموزان و جوانان هدف اصلی جنگ جدید هستند.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه فلسفه وجودی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تولید روایت معتبر و مستند از دفاع مقدس و سایر میدانهای مجاهدت است، گفت: در نقشه جامع پژوهشی مرکز یکی از آثار پژوهشی کتابهای کارنامه نقش اقشار مختلف در دفاع مقدس است.
وی با اشاره به مردمی بودند دفاع در دفاع مقدس یادآور شد: همه اقشار حضور مؤثر داشتند. دانشجویان، معلمان، بازاریان، روحانیت، هنرمندان، خبرنگاران، مهندسین، پزشکان، کارگران، کشاورزان، دامداران، عشایر همه بودند.
کتاب «محصلان مدرسه عشق» بخشهایی از کارنامه پرافتخار دانشآموزان در دفاع مقدس را روایت میکند
سردار نائینی به کتاب «محصلان مدرسه عشق» اشاره کرد و گفت: لیکن دانشآموزان نقشی بیبدیل و ممتاز داشتند. کتاب «محصلان مدرسه عشق» بخشهایی از کارنامه پرافتخار دانشآموزان در دفاع مقدس را روایت میکند.
وی در خاتمه با تشکر از دکتر حسین احمدی مؤلف و پدیدآورنده این اثر از سازمان حفظ آثار بسیج و همچنین رئیس سازمان بسیج دانشآموزی درخواست کرد: از برادر عزیزم سردار آزادی رئیس محترم سازمان حفظ آثار بسیج و آقای باستان رئیس محترم سازمان بسیج دانشآموزی انتظار داریم پیگیری کنند همچنان که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند این اثر در قالبهای مختلف هنری و تصویری تولید و انتشار یابد.