در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: اقتصادی

کد: 1670698471

تاریخ: 19-09-1401 22:39

https://setargan.com/n/1670698471


روایتی از موفقیت یک دانشجوی مخترع/کورکومین (زردچوبه) ماده ای برای درمان سرطان

روایتی از موفقیت یک دانشجوی مخترع/کورکومین (زردچوبه) ماده ای برای درمان سرطان

کلید واژه ها :


به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه ستارگان به نقل از خبرگزاری علم و فناوری، آیا تا به حال نام زردچوبه را شنیده‌اید؟ ممکن است نام آن برای بعضی‌ افراد عجیب به نظر برسد. در واقع، زردچوبه یکی از گیاهان دارویی است و معمولا در  مناطق آسیای جنوبی مانند هند، اندونزی و برخی جزایر اقیانوس آرام از جمله هاوایی یافت می‌شود. زردچوبه (کورکوما لونگا)، ادویه شناخته شده‌ای است و در آشپزی کاربرد دارد. زردچوبه، رنگ زرد زیبایی به غذا می‌دهد و اکثر مردم آن را به عنوان ادویه به کار می‌برند.

 

کورکومین یکی از ترکیبات شیمیایی طبیعی است که در ادویه زردچوبه یافت می‌شود که در جلوگیری از سرطان نقش دارد.

 

سرطان مغز از انواع متفاوتی از سلول‌های مغز نشأت می‌گیرد یا زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های سرطانی از دیگر بخش‌های بدن در مغز منتشر شود.

گروهی از پزشکان معمولاً در درمان سرطان مغز نقش دارند و طرح درمانی را متناسب با شرایط هر بیمار تهیه می‌کنند که مواردی چون جراحی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی و غالباً ترکیبی از این روش‌ها را دربرمی‌گیرد. دریا ملازاده دانشجوی کارشناسی رشته میکروبیولوژی با همکاری دانشجویان مقطع دکتری توانسته است با استفاده از ماده کورکومین زردچوبه راهی را برای درمان سرطان مغز پیدا کند.

 

در ادامه گفتگوی این مخترع پیرامون چگونگی ابداع این محصول در حوزه نوروژنتیک را مرور می کنیم.

 

خودتان را معرفی نمایید؟

 

دریا ملازاده متولد نه شهریور سال 1380، دانشجوی ترم 5 میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل هستم.

 

از چه سالی به فعالیت های علمی علاقه مند شدید؟

 

در همان دوران ابتدایی فعالیت ها و علاقه هایی در زمینه علمی شروع شد و در پایه چهارم ابتدایی مدیر و معلم مدرسه بیشتر به من توجه کنند و به پیشنهاد یکی از معلمان برای اولین بار در سال 88 در المپیاد هوش که در دانشگاه تهران برگزار می شد شرکت کنم و موفق به کسب رتبه اول کشوری شدم و به مراحل بعدی راه یافتم و در سه مرحله پی در پی توانستم حائز رتبه شوم و این شروعی برای من شد تا در بنیاد ملی نخبگان عضو شوم و در جریان المپیادها و فعالیت علمی آنها قرار گیرم.

 

در سال آخر دوره راهنمایی به پیشنهاد یکی از اساتید برای المپیاد زیست شناسی ثبت نام کردم و یک سال برای شرکت در این المپیاد بسیار مطالعه کردم و توانستم در این المپیاد رتبه دوم کشوری را بدست آورم و در طی سه مرحله موفق به کسب مدال نقره این المپیاد شدم.

 

من برای انجام فعالیت های علمی از بنیاد ملی نخبگان کمک می گرفتم و حتی در دوره دبیرستان بنیاد نخبگان قصد داشت کمک هزینه تحصیلی برای تحصیل در رشته ریاضی را در کشور یونان بدهد اما بدلیل مهیا نبودن شرایط از رفتن به کشور یونان امتناع کردم.

 

از فعالیت های علمی خود در دانشگاه بگویید؟

 

سال 99 وارد دانشگاه شدم و در رشته میکروبیولوژی مشغول به تحصیل شدم و از همان ابتدا با دکتر ضعیفی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل آشنا و با راهنمایی ایشان به فعالیت های علمی خود ادامه دادم و از انجایی که به حوزه ژنتیک علاقه داشتم با آتیه ژن تهران و بیمارستان رویان ارتباط برقرار کردم و در کارگاه های آنها شرکت کردم تا جایی که بعد مدتی مسئول اجرای کارگاه ها و وبینارها شدم و برای شرکت آتیه ژن تهران 4 وبینار در رشته های کشت سلولی، استخراج DNA، تعیین هویت و تفسیر آزمایش اجرا کردم و هر کدام از وبینارها 2 جلسه بود و بیشتر از 3 الی 4 هزار بازدید داشت. در ادامه فعالیت های من به گونه ای شد که در انجن زیست شناسی ایران و انجمن شیمی ایران عضو شدم.

از ترم 3 فعالیت های خود را در قالب مقاله نویسی و اختراع شروع کردم و اولین مقاله را با همکاری دکتر فرزانه از اساتید برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در حوزه ژنتیک با مو ضوع تشخیص تالاسمی پیش  از تولد کار کردیم و این مقاله در کنفرانس 11 بین المللی در کشور آذربایجان شهر باکو به چاپ رسید و دومین مقاله ما در رابطه با موضوع کرونا با عنوان بررسی آمار کرونا در سراب و تاثیر آن بر بیماری های دیگر بود که به کنگره و کنفرانس زیست پزشکی تهران ارسال شد.

 

در مورد اختراع خود بفرمایید؟

 

اولین اختراعی که با همکاری دانشجویان مقطع دکتری از دانشگاه تهران و تبریز به ثبت رسید در حوزه نوروژنتیک است.

 

کورکومین یکی از ترکیبات شیمیایی طبیعی است که در ادویه زردچوبه یافت می‌شود. رنگ زرد زردچوبه از کورکومین است. رنگ زردچوبه، نشانه میزان کورکومین موجود در آن است. زردچوبه برای استفاده در غذا مناسب است و کورکومین خواص زیادی برای سلامتی دارد.

 

بسیاری از مطالعات، کورکومین را یکی از بهترین عوامل ضد التهابی معرفی کرده‌اند. به این معنا که کورکومین در جلوگیری از سرطان نقش دارد. بیماری‌های امروزه مانند سرطان می‌توانند نتیجه التهاب باشند.

 

کورکومین یک ماده ضد سرطان است و ما نمی توانستیم آن را به مغز هدایت کنیم، حتی آن را به صورت نانوسازی هم نمی شد هدایت کرد. چون سد مغزی نخاعی مانع ورود این محلول در چربی به مغز می شد و ما توانستیم برای اولین بار در ایران نانوهای کورکومین را به حالت مغناطیسی شده به مغز هدایت کنیم و این ماده کورکومین می تواند در مهار بیماریهای آلزایمر و بیماری های مغزی و سرطان کمک کند و کنترل کند مخصوصا سرطان هایی که درسال های اخیر در ناحیه هبپوکامپ مغز بسیار شدید شده اند.

 

مزایای اختراع شما نسبت به نمونه خارجی چیست؟

 

یکی از مزایایی که اختراع ما نسبت به نمونه های خارجی دارد این است که اختراع ما دسترسی بیشتری دارد یعنی همین ماده کورکومین به صورت فراروان در ماده زردچوبه پیدا می شود و ما به راحتی می توانیم به این ماده دسترسی داشته باشیم و تنها زحمتی که می واند داشته باشد مغناطیسی شدن این ماده و هدایت به سمت مغز است در حالی که سایر موادها با اینکه تست انسانی آنها انجام شده است کمیاب هستند و آنقدری نیستند که حتی بشود به مرحله تجاری سازی برسد.

 

چشم انداز شما برای تجاری سازی چنین محصولی چیست؟

 

اگر این محصول را بتوانیم به مرحله تجاری سازی برسانیم می تواند سودآوری خوبی برای کشور ما داشته باشد، زیرا برای بیماریهای آلزایمر و سرطان ها هیچ دارویی به صورت قطعی پیدا نشده و یا به مرحله تجاری سازی نرسیده اند. اگر ما بتوانیم این ماده را تجاری سازی کنیم در وهله اول توانسته ایم برای کشورمان افتخارآفرینی کنیم و اینکه قطعا تولید این محصول ارزآوری خوبی برای کشورمان خواهد داشت.

 

 

بیشترین مشکلی که با آن مواجهید کدام است؟

 

بیشترین مشکلی که ما با آن مواجه هستیم در ثبت اختراع است و هزینه هایی که دارد، در این راه خانواده من بسیار حمایتم کردند و دکتر ضعیفی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل همیشه سعی کردند کم ترین هزینه ها را در مقابل من قرار دهند، و حتی تجربه های خود را در اختیار من قرار دادند.

 

چه توصیه ای به جوانان صاحب ایده دارید؟

 

بین دوستان خودم، کسانی هستند ایده های بسیاری دارند ولی از ترس اینکه این ایده ها عملی نشود و یا حتی با وجود مشکلات بسیار عقب نشینی می کنند، تمایل دارم این را بگویم که من برای اینکه بتوانم محصولی را ابداع کنم سختی های بسیاری را تحمل کردم در این مسیر ایده هایی داشتم که به نتیجه ای نرسیدند چرا که شاید مشابه آن در جهان وجود داشت و یا اینکه تست هایی را که انجام می دادیم به نتیجه ای نمی رسید. اگر در این مسیر علاقه ای وجود نداشته باشد نباید تسلیم شویم و با یک شکست عقب نشینی کنیم.

اگر کد عضویت معنویت خود را بدهم در آنجا نشان داده می شود که بسیاری از اختراعات من رد شدند تا بالاخره توانستم ماده ای را اختراع کنم که به ثبت رسید. این کار زحمت دارد، باید وقت گذاشته شود و انگیزه و انرژی لازم را برای انجام ایده خود داشته باشند. حتی یکی از این دو اختراعی که کار می کنیم اختراعی است که چند وقت پیش رد شد و الان با یک سری فن آوری های دیگر روی آن کار می کنیم تا بتوانیم آن را به ثبت برسانیم.

 

همه چیز راهی دارد و مهم این است که در این مسیر قرار گیریم و راهش را پیدا کنیم و از وجود اساتید برجسته دانشگاه و خانواده هم در این مسیر بی تاثیر نیست. درست است که 50 درصد موفقیت ما را تلاش، هوش و ذکاوت ما تشکیل می دهد اما 50 درصد دیگر را حمایت و امکاناتی است که خانواده در اختیار ما قرار می دهند.

 

چه انتظاری از مسئولین دارید؟

 

انتظاراتی را که من به عنوان یک دانشجو از مسئولین توقع دارم اینست که امکانات را راحت تر در اختیار ما قرار دهند من وقتی می خواهم از خدمات دانشگاه استفاده کنم بسیار سخت می باشد هم هزینه بر است و هم زمان زیادی را نیاز است تا برای آن صرف کنم. انتظار داریم حمایت های بنیاد ملی نخبگان بیشتر شود و اینکه هزینه های بیشتری را برای ثبت اختراع قرار دهند.