به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، محسن مظلوم فارسیباف، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در حاشیه «نمایشگاه کنگره زنان تأثیرگذار صنعت نفت»، با بیان این مطلب، درباره نقش بانوان در توسعه فناوری در صنعت گاز کشور، گفت: یکی از مهمترین عرصههای نقشآفرینی بانوان ایرانی در صنعت نفت و گاز کشور، حضور فعال در حوزه طرحهای پژوهشی و فناورانه شرکت ملی گاز ایران با تمرکز به بر محصولات داخلی است.
فارسیباف افزود: شرکت ملی گاز ایران با هدف بهرهبرداری حداکثری از این ظرفیت و تقویت شبکه همکاران به منظور ایجاد زنجیره ارزش در شرکتهای دانشبنیان فعال در صنعت گاز، اقدام به رونمایی از دستاوردهای بانوان فعال در صنعت گاز کرده است.
به گفته وی، نکته مهم آن که این دستاوردها وارد فاز عملیاتی شده و برخی از آنها در اختیار صنعت نفت قرار گرفته است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در رابطه با پروژههایی گازی که با دست توانمند بانوان شاغل در صنعت نفت و گاز طراحی و به مرحله بهره برداری رسیده اند و در «نمایشگاه کنگره زنان تأثیرگذار صنعت نفت» رونمایی شدند، گفت: در بخش ایستگاههای تقویت فشار از 2 طرح رونمایی شد که یکی مربوط به تجهیزات آنتی آیسینگ در ایستگاههای تقویت فشار است که از ایجاد نقص یا وارد آمدن صدمه به توربوکمپرسورهایی که در زمستان در نواحی سردسیر فعالیت میکنند، جلوگیری میکند؛ این سیستم از آبان ماه امسال در اختیار صنعت گاز قرار گرفته و به صورت عملیاتی وارد مدار شده است.
فارسیباف ادامه داد: دستاورد دیگر در بخش تقویت فشار توربین ملی ارتقاء یافته است که مختص فعالیت در مناطق گرم میباشد. این تجهیز بنا به نیاز صنعت گاز در بخشهای گرمسیر در تابستان طراحی و راهاندازی شده تا مانع از افت راندمان توربینهای گاز در ایستگاههای تقویت فشار در تابستان شود؛ این پروژه نیز تحویل مناطق عملیاتی شده و انشاءالله تا اردیبهشت ماه سال 1402 وارد مدار خواهد شد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اهمیت موضوع فروش گازهای فلر در راهبرد وزارت نفت و سخنان وزیر نفت، خاطرنشان کرد: نحوه محاسبه و معیار محاسبه در موضوع فروش گاز فلر به شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای سرمایهگذار به عنوان حلقه مفقوده، به نوع ساز و کار واگذاری آن مربوط بوده است.
وی افزود: در حال حاضر، فرمول واگذاری فلر به این شرکتها با محاسبه معکوس است. اما با طراحی دستگاه بومی «کنتور آلتراسونیک» مشابه آنچه ما در بحث محاسبه گاز تحویلی به صنایع عمده یا شرکت ملی پتروشیمی استفاده میکنیم، میتوانیم به محاسبه دقیقی از میزان گاز فلر تحویلی و ارزش آن برسیم. این دستگاه اخیراً در یکی از پالایشگاههای کشور جانمایی شده و به عنوان یک ترازوی فروش برای شرکت ملی گاز ایران عمل خواهد کرد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه دستگاه مذکور در زمره تجهیزات هایتک قرار دارد، گفت: یکی دیگر از تجهیزات هایتک در صنعت گاز که از جمله تجهیزات تحریمی است و نمونه بومی آن از سوی شرکتهای دانشبنیان طراحی شده، تجهیزات سنجهای است که در مبادی صادرات گاز است. این دستگاه که از نظر اندازهگیری کمی و کیفی، همتراز با نمونههای بینالمللی آن است، در حال جانمایی برای آزمایش است تا انشاءالله بتوانیم گواهینامه بینالمللی آن را دریافت کنیم.
فارسیباف در پایان، خاطرنشان کرد: دستاوردهای فناورانه بخش بانوان باید بیش از پیش نمود پیدا کند. نقش بانوان در پیشبرد فناوریهای هایتک انکار ناشدنی و وزارت نفت یکی از موثرترین و پربارترین شرکتها در نمایشگاه فعلی است.
غرفه صنعت نفت در نمایشگاه نخستین کنگره زنان تأثیرگذار به همت امور زنان و خانواده وزارت نفت و با هدف معرفی دستاوردهای پژوهشی و دانشبنیان بانوان اثرگذار در این صنعت برپا شده است. نمایشگاه دستاوردهای زنان مؤثر ایرانی ذیل نخستین کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار صبح روز پنجشنبه (۲۹ دیماه) آغاز بهکار کرد.
در این نمایشگاه دستاوردهای زنان کارآفرین ایرانی در حوزههای مختلفی نظیر برق و الکترونیک، تجهیزات پزشکی، فناوری و تکنولوژی، مراکز نوآوری شتابدهی و مشاغل خانگی به نمایش گذاشته شده است.
بیش از ۱۱ هزار زن متخصص در حوزه های مختلف صنعت نفت
زینب قیصری، مشاور امور زنان و خانواده وزارت نفت نیز در حاشیه این رویداد با بیان اینکه در صنعت نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی بیش از ۱۱ هزار زن متخصص در حوزههای مختلف مهندسی، پژوهشی و فناوری و در بخشهای مختلف بالادستی، میاندستی و پاییندستی در حال فعالیت و تلاش هستند، گفت: محصولات و تجهیزات عرضه شده در این نمایشگاه با توجه به محدودیتهای موجود از جمله حجیم و سنگین بودن این تجهیزات، تنها گوشهای از دستاوردهای بانوان این صنعت است.
وی تصریح کرد: بانوان وزارت نفت در تأمین انرژی کشور، بومیسازی لایسنسها، بهینهسازی فرآیندها و تولید کاتالیستها و غیره نقشی بسزا داشتند و نقش آنها در مقابله با تحریمها و جلوگیری از خامفروشی غیرقابل انکار است.
به گفته قیصری، مهمانانی از ۲۸ کشور دنیا از جمله سریلانکا، استرالیا، ژاپن، چین، تایلند، پاکستان، کامرون و صربستان و ... بهعنوان شرکت کنندگان در نخستین کنگره بینالمللی بانوان تأثیرگذار از این نمایشگاه بازدید کردند و در میان مدعوین خارجی، نمایندگان مجلس، رؤسای دانشگاهها و رؤسای انجمنهای ۲۸ کشور حضور دارند؛ از این رو نمایشگاه یادشده موقعیت خوبی برای برقراری ارتباط اقتصادی بین ایران و دیگر کشورهاست.
شایان ذکر است، نخستین کنگره بینالمللی بانوان تأثیرگذار روز جمعه ۳۰ دیماه، با حضور ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار از کشورهای چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، ارمنستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، سوریه، لبنان و روسیه بیشتر در مقامهای سطح بالا در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.