پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| اقتصادی |
سردار زهرایی :

هیچ دستگاهی نباید گروه‌های جهادی را منحصر به خود بداند

رئیس سازمان بسیج سازندگی با انتقاد از بلاتکلیف ماندن طرح اصلاح قانون تشکیل این سازمان در مجلس در دو سال گذشته، گفت: دولت حتما باید از گروه‌های جهادی پشتیبانی کند، اما این دلیلی بر دولتی شدن فعالیت‌های جهادی نیست و هیچ دستگاهی نباید گروه‌های جهادی را منحصر به خود بداند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری ستارگان به نقل از ایلنا، سردار محمد زهرایی صبح امروز در نشست خبری «رزمایش بزرگ جهادگران فاطمی» که به مناسبت سالروز تاسیس «سازمان بسیج سازندگی» برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد پرداخت و گفت: در نوروز امسال گروه‌های جهادی در قالب قرارگاه‌ها به مناطق محروم اعزام شدند که باعث اثربخشی بیشتر شد. 

وی افزود: سند اعتلای ۱۰ساله بسیج تدوین شده و به امضای مقام معظم رهبری رسیده و به یک فرمان تبدیل شده است. در گام دوم انقلاب، بسیج، بسیج همه مردم است، یعنی بسیجی بودن معطوف به داشتن کارت بسیج با حضور در پایگاه‌ها نیست. زیرا هر کسی که دلش برای انقلاب بتپد و خدمت به مردم و محرومین را دغدغه بداند، بسیجی محسوب می‌شود، خواه کارت بسیج داشته باشد یا نه، چراکه ملاک عمل بسیجی بودن، خدمتگزاری است نه کارت بسیج. 

زهرایی تاکید کرد: بسیج حلقه میانی بین مردم و ولایت است و این خدمت‌رسانی وظیفه بسیج است. بسیج خود را برای گام دوم انقلاب آماده کرد و در این گام براساس سند اعتلای بسیج، هرکسی خدمت به مردم را محور قرار می‌دهد، بسیجی است و «بسیج همه مردم» در این سند مطرح شده است. 

رئیس سازمان بسیج سازندگی همچنین با تاکید بر این که کسب انتفاع در ارائه خدمات توسط بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی برای ما حرام است، گفت: بسیج سازندگی در قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی به دنبال پروژه‌های کوچک، زودبازده و عام المنفعه و کاملا غیرانتفاعی است. 

زهرایی از هدف‌گذاری اجرای ۳۲ هزار پروژه محرومیت‌زدایی در سال ۱۴۰۲ توسط بسیج سازندگی خبر داد و گفت: در سال جاری تعداد ۲۱۰ روستا را تحت عنوان طرح عمران روستا زیر بار اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی می‌بریم. همچنین در سال جاری روستاهایی که از محرومیت خارج شده‌اند نیز حتما در دستور کار پیشرفت قرار خواهند گرفت. 

وی با بیان این که هدف‌گذاری بسیج سازندگی برای سال جدید، ایجاد ۱۵۰ هزار فرصت شغلی است، اظهار داشت: ما خیلی دنبال ایجاد آمارهای شغلی نیستیم و چندان ادعا نداریم که فرصت‌های شغلی ایجادشده توسط بسیج، پایدار شده است. 

رئیس سازمان بسیج سازندگی با انتقاد از برخی افراد سیاسی که دوست دارند خودشان را پدر گروه جهادی معرفی کنند، تصریح کرد: این رویکرد برخی سیاسیون و اقتصادیون دقیقا نقطه مقابل فرمایش رهبر معظم انقلاب است. 

وی در همین راستا تاکید کرد: مهر هیچ آدم اقتصادی و سیاسی نباید بر جریان جهادی انقلاب بخورد. دولت حتما باید از گروه‌های جهادی پشتیبانی کند، اما این دلیلی بر دولتی شدن فعالیت‌های جهادی نیست و هیچ دستگاهی نباید گروه‌های جهادی را منحصر به خود بداند. 

زهرایی با بیان این که رهبر معظم انقلاب، مسئولیت ساماندهی گروه‌های جهادی را به بسیج سازندگی سپرده است، عنوان کرد: جهادی‌ها با کمک از دستگاه‌ها به مردم خدمت می‌کنند، اما برخی نهادهای دولتی تلاش می‌کنند گروه‌های جهادی را منحصر به خود بدانند؛ البته که نگاه شخص رئیس‌جمهور این‌طور نیست، ولی برخی اقدامات در بدنه دستگاه‌ها انجام می‌شود که به موازات بسیج است. 

وی همچنین با تاکید بر لزوم تسریع در رسیدگی به طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی در مجلس گفت: گروه‌های جهادی که ثبت‌شده‌اند و مخلصانه و بدون انتفاع و برای انقلاب خدمت می‌کنند، تسهیل نمی‌شوند و در سختی هستند. ما طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی را با هدف اصلاح این فرآیند به مجلس ارائه دادیم، اما در حالی که عملکرد گروه‌های جهادی بالاتر از بسیاری از سمن‌هاست، حدود دو سال است که این در مجلس مانده است و نمایندگان آن را تعیین تکلیف نمی‌کنند. 

رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: انتظار داریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی اصلاح قانون بسیج سازندگی را هرچه زودتر در دستورکار خود قرار دهند، زیرا این طرح، یک طرح انقلابی است و حتما در مجلس انقلابی باید با سرعت بیشتری رسیدگی به آن در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: هم‌اکنون ۲۹ هزار صندوق تسهیل‌گر در کشور تشکیل شده و جمعیت بیش از ۱.۳ میلیون خانوار عضو آن هستند و هم‌چنین نزدیک ۶۰ هزار گروه جهادی در اطلس رسمی ثبت‌نام کرده‌اند. این آمار جدای از ۴۲ هزار گروه جهادی فعال و معرفی نشده است.

زهرایی گفت: قرارگاه‌هایی را طرح‌ریزی کرده‌ایم که در وقوع لحظه، گروه‌ها به مناطق مد نظر بروند و وارد میدان حل بحران بشوند. ما در این سازمان، یک قرارگاه سازندگی را طراحی کرده‌ایم که به‌مانند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) وارد عمل می‌شود، ولی با این تفاوت که ما در مقیاس‌های کوچک‌تر کار می‌کنیم.

وی با اشاره به آمار عملکردی سازمان بسیج سازندگی در سال ۱۴۰۱ گفت: سال گذشته برای رساندن آب شرب به ۳ هزار و ۶۰۰ روستا با وزارت نیرو قرارداد نوشتیم و در سال گذشته ۶۸۰ آبرسانی انجام گرفت.  هم‌چنین درباره مسکن محرومین، ضمن همکاری با کمیته امداد امام (ره) بیش از ۱۰ هزار واحد افتتاح شد. با همکاری وزارت جهادکشاورزی، پروژه آبخیز تا جالیز را رونمایی کردیم و کار را با سرعت پیش خواهیم بود.

زهرایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: در ایران اسلامی زیبنده نیست که حدود یک هزار و ۱۰۰ محله حاشیه شهر و دارای آسیب‌های اجتماعی وجود داشته باشد و ما در این عرصه هم ورود کردیم تا بتوانیم در مولفه‌های بهداشت، زیرساخت، آسیب‌های اجتماعی و ... خدمت‌رسانی کنیم. این مسأله از مطالبات مقام معظم رهبری است که تاکنون اقدام مناسبی برای آن انجام نگرفته است. هم‌چنین سال گذشته ۱۹ هزار و ۵۰۰ پروژه محرومیت‌زدایی کار کردیم و برای امسال ۳۲ هزار پروژه را در نظر گرفتیم.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره لزوم سپردن اقتصاد کشور به مردم گفت: نیاز است مردم همان‌طور که در مباحث مذهبی و دینی پای‌کار هستند و وارد می‌شوند، مانند مدیریت مردم در موسم اربعین و امثال آن، در عرصه اقتصاد هم ورود کنند. بسیج حلقه‌ی واسط برای این کار است و باید از مردم بخواهیم وارد عرصه شده و از دولت و دستگاه‌ها هم مطالبه‌گری کنیم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی تصریح کرد: طرح‌های ما بر سه محور توانمندسازی، ایجاد اشتغال و تولید است. سال ۱۴۰۱ مجموع طرح‌های قشری ما ایجاد ۱۵۷ هزار فرصت شغلی بوده است و همچنین ۲۹ هزار صندوق تعاونی داریم که خود مردم تشکیل داده‌اند. برای امسال نیز ۱۵۰ هزار فرصت شغلی هدف‌گذاری کرده‌ایم.

زهرایی خاطر نشان کرد: سال گذشته در ۸ استان، ۸ دهکده اقتصاد مقاومتی را تشکیل دادیم که در عرصه‌های مختلف به مردم آموزش رایگان داده می‌شود و فرد می‌تواند مهارت‌های لازم را برای ورود به عرصه تولید فرابگیرد؛ برای امسال ایجاد ۷ دهکده جدید را در برنامه داریم.

وی در پایان تصریح کرد: امسال برای اولین‌بار خوشه‌سازی را در برنامه داریم؛ یعنی تعداد زیادی از تولیدکنندگان در کنار هم قرار می‌گیرند و یک نمانام دریافت می‌کنند و وارد عرصه اقتصادی و بازار می‌شوند. ضمن این که درباره کمک‌های مومنانه در سال گذشته بیش از ۵ میلیون بسته معیشتی داده شد و همچنین ۴ هزار آزادسازی زندانی و اهدای ۳۲ هزار سری جهیزیه را داشتیم.


#نمایشگاه توانمندی‌های داخلی #مردم #سردار زهرایی #گروه های جهادی #پایگاه خبری ستارگان
کد خبر 14020216160525 تاریخ انتشار 16-02-1402 16:05 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان