به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری ستارگان به نقل از خبرگزاری برنا، آپارتمان نشینی مشکلات عدیده ای برای خانواده های ایرانی ایجاد کرده است. به زعم کارشناسان، میزان جرم، بزه و درگیری در مناطق آپارتمان نشین بیشتر است.
آپارتمان نشین ها از بیماری های روحی بیشتری رنج می برند. به زعم این کارشناسان، ساخت خانه های حیاط دار از طریق دسترسی افراد به هوای آزاد و آفتاب می تواند به کاهش مشکلات روحی افراد بیانجامد.
آپارتمان نشینی علاوه بر مشکلات اجتماعی و روانی که برای شهروندان ایجاد کرده، به لحاظ اقتصادی نیز مشکل آفرین است. به طور مثال، از آنجائیکه ساخت آپارتمان ها به صورت طبقه به طبقه است، گردش سرمایه رخ نمی دهد و سرمایه گذاران مجبور هستند، آورده ی خود را برای ساخت یکجا تحویل دهند.
با توجه به اینکه ساخت مسکن های یک طبقه وابسته به ساخت واحدهای دیگر نیست و خانه ها دربست است، امکان ساخت مسکن به صورت تدریجی با توجه به وسع خانوارها وجود دارد. یعنی خانواده ها می توانند بخشی از مسکن را احداث کرده و ساکن شوند و به مرور بخش های دیگر ساختمان را تکمیل کنند.
همچنین، در پروژههای یک طبقهسازی به دلیل اینکه پروژهها بهصورت موازی شروع میشوند، ساخت هیچیک از واحدها، وابسته به واحدهای دیگر نیست و بهصورت مستقل کار ساخت هر واحد شروع می شود. در این روش اگر متقاضی به هر دلیلی نتواند آورده خود را تکمیل کند، ساخت بقیه واحدها متوقف نخواهد شد.
از سوی دیگر آپارتمان سازی به دلیل سری شدن واحدها به گونه ای است که تا طبقات پایین، عملیات سفت کاری را تکمیل نکنند، نمی توان واحدهای بالاتر را پیاده سازی کرد. این مسائل موجب رکود ساخت و ساز در کشور شده است و ساخت خانه های ویلایی می تواند راهکاری برای این امر باشد.
کمال علیپورخنکداری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا درباره ساخت خانه های حیاط دار در مسکن ملی و مزیت هایی که می تواند برایمان داشته باشد، اظهار داشت: قاعدتاً اگر شرایط مهیا باشد و بتوانیم به ساخت این خانه ها بپردازیم، اتفاق مثبتی رخ می دهد. قطعاً خانه های غیرطبقاتی بهتر از آپارتمان است و ساخت مسکن در کشور باید با بررسی های همه جانبه صورت بگیرد. در جاهایی که شرایط لازم وجود دارد می توانیم به ساخت خانه های حیاط دار مبادرت کنیم و از مزیت هایش بهره ببریم.
به گفته ی این عضو کمیسیون عمران مجلس، خانه های ویلایی قطعاً با سبک زندگی ایرانی همخوانی بیشتری دارد و خانواده ها نیز از این طور خانه ها بیشتر استقبال می کنند. باید متخصصان شهرسازی و کمیسیون مربوطه در مجلس به بررسی های همه جانبه در خصوص ساخت انواع مسکن در شهرها و مناطق مختلف کشور بپردازند. لازم است به دقت بررسی کنیم که در چه جاهایی می توانیم به توسعه ی افقی شهرها بپردازیم و خانه های حیاط دار بسازیم.
علیپور در ادامه گفت: این موضوع مثل روز روشن است که خانه های حیاط دار به ویژه در مناطق کم جمعیت و جاهایی که بستر اشتغال زایی وجود دارد، بهتر از آپارتمان سازی است. اگر قرار است به ساخت خانه های حیاط دار بپردازیم و توسعه ی افقی شهرها را داشته باشیم، قطعاً باید برای ارائه ی خدمات و تأمین زیرساخت ها چاره اندیشی کنیم. ما در مجلس کاملاً با این موضوع موافق هستیم در جاهایی که امکانش وجود دارد به ساخت خانه های حیاط دار بپردازیم.
وی در پاسخ به این سوال که ساخت شهرک های ویلایی در اطراف شهرهای بزرگ و ایجاد بستری برای مهاجرت معکوس از کلان شهرها به این مناطق را کارساز می دانید یا خیر، تصریح کرد: ساخت شهرک های ویلایی در خارج از مرکز شهر در همه جای دنیا جواب داده است و در کشور ما نیز می تواند کارساز باشد در مناطقی که امکانش را داریم زمین را در اختیار مردم قرار دهیم تا خودشان به ساخت خانه بپردازند. در این شرایط پیشرفت کار سریع تر خواهد بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: لازم است برای ساخت خانه به مردم تسهیلات بدهیم. کم کردن هزینه ی زمین از هزینه ی کل خانه از یک سو و ارائه ی تسهیلات به مردم می تواند زمینه را برای رونق گرفتن ساخت مسکن در کشور ایجاد کند. برای برون رفت از شرایط فعلی در حوزه ی مسکن لازم است چنین طرح هایی را به اجرا بگذاریم.
سه تارستان