پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| سیاسی |
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

ائتلاف دریایی کشورهای منطقه نفوذ آمریکا و اسرائیل در خلیج فارس را کاهش می‌دهد

رحیمی‌ جهان‌آبادی با اشاره به ائتلاف امنیتی دریایی اظهار داشت: این ائتلاف هم می‌تواند نفوذ آمریکا و اسرائیل در منطقه کاهش دهد، هم می‌تواند به رفع سوتفاهمات و ایجاد پیوند‌های عمیق‌تر میان کشورهای منطقه منجر شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری ستارگان، جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری برنا در خصوص تشکیل ائتلاف دریایی ایران و کشورهای خلیج‌فارس گفت: مسائل اخیری که در غرب آسیا و خلیج‌فارس اتفاق افتاد از جمله بهبود روابط ایران و عربستان و تنش‌زدایی در روابط ایران و مصر و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس پیامدهای متعددی برای رشد اقتصادی و مسائل امنیتی منطقه داشته است. 

وی یکی از نکات این اتفاق مهم را توجه کشورها به سمت ائتلاف‌های امنیتی و سیاسی منطقه‌ای دانست و خاطرنشان کرد: خلیج فارس و غرب آسیا تقریبا ۶۷ درصد ذخایر انرژی جهان را دارد و خیلی از این آبراه‌ها و مناطق طی سال‌ها تحت سیره آمریکا بوده است و به بهانه تامین امنیت در بسیاری از کشورهای منطقه پایگاه‌های نظامی ایجاد کرد که پیامدهای منفی برای افکار عمومی این کشورها و منطقه داشته است و زمینه نفوذ امریکا فراهم کرده بود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: با شرایط جدید حاکم در منطقه و نمودار شدن ضعف آمریکا و توجه کشورهای عربی به سیاست خارجی متوازن و تمایل به شرق و بهبود رابطه با چین و همچنین تنش‌زدایی با ایران باعث شده است که ائتلاف امنیتی دریایی در خلیج فارس شکل بگیرد. 

 

رحیمی‌ جهان‌آبادی با اشاره به این ائتلاف امنیتی دریایی اظهار داشت: این ائتلاف هم می‌تواند نفوذ آمریکا و اسرائیل در منطقه کاهش دهد، هم می‌تواند به رفع سوتفاهمات و ایجاد پیوند‌های عمیق‌تر میان کشورهای منطقه منجر شود.

وی با بیان اینکه "یکی از پیش‌نیازها برای سرمایه‌گذاری کشورها عدم تنش سیاسی و امنیتی میان یکدیگر است"، ادامه داد: این ائتلاف علاوه بر رفع سوتفاهمات سیاسی و امنیتی می‌‌تواند زمینه ساز سرمایه‌گذاری اقتصادی جهت رشد و پیشرفت کشورهای حاضر در این ائتلاف شود.

رحیمی جهان‌آبادی با اشاره به اینکه برای امارات روابط با سایر کشورهای منطقه حیاتی و مهم است، گفت: امارات بیشتر نقش یک منطقه آزاد تجاری را در خاورمیانه ایفا می‌کند و بسیاری از کشورها روابط اقتصادی گسترده ای با امارات دارند؛ قطعا حضور امارات در این ائتلاف دریایی منطقه‌ای هم می‌تواند برای اقتصاد خود این کشور و روابط اقتصادی ایران با امارات خیلی موثر باشد 

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران به لحاظ نظامی، اقتصادی و سیاسی یکی از مهم ترین کشورهای دارای ساحل در خلیج فارس است و طی این سال‌ها همیشه از امنیت درون‌زا و متکی به توانمندی‌های داخلی و ائتلاف کشورهای منطقه حمایت کرده و در این امر پیشگام بوده است. 

این عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: به دلیل نفوذ امریکا در سیاست خارجی کشورهای عربی زمینه همکاری فراهم نمیشد و الان با گرایشی که کشورهای عربی به سمت سیاست خارجی متوزان پیدا کردند و قصد دارند علاوه بر روابط با غرب، روابط با شرق را نیز تقویت کنند زمینه این همکاری‌ها فراهم شده که می‌تواند به افزایش تبادلات اقتصادی، بهبود شرایط منطقه، صلح و ثبات بیشتر کمک کند.


#نماینده مجلس #فعال اقتصادی #رحیمی جهان آبادی #اقتصادی #خلیج فارس
کد خبر 14020316072916 تاریخ انتشار 16-03-1402 07:29 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان