پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| هنری |

در پرداختن به موضوع زنان و‌ خانواده در سینما ضعف داشته ایم

مهدی عظیمی میرآبادی مدیر فرهنگی و تهیه‌کننده سینما معتقد است علیرغم ساخت معدود فیلم‌های خانوادگی، سینمای خانواده جریان غالب سینمای ایران را تشکیل نمی‌دهد و این ناشی از نگاه رویکردی به موضوعات است.

به گزارش خبرنگار هنری پایگاه خبری ستارگان به نقل از برنا؛ مهدی عظیمی میرآبادی تهیه کننده سینما و از مدیران سابق سینمایی با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع زنان و خانواده در سینما به بهانه برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم حوا بیان کرد: در پرداختن به موضوع زنان و‌خانواده در سینما ضعف داشته ایم اما جبهه انقلاب و دفاع مقدس دست پر را داشته و بیشتر اهل عمل و‌ نه شعار بوده است. همچنین فیلمسازان زن مثل نرگس آبیار، منیره قیدی، لیلی عاج، انسیه شاه حسینی هنرمندانی هستند که عمل‌گرایانه به سراغ فیلم‌های زنانه به ویژه در حوزه دفاع مقدس رفته‌اند اما از سمت جریان روشنفکری عملا اتفاق خاصی در سینما برای پرداختن به جایگاه زنان نیافتاده است.

وی عنوان کرد: این در حالی است که زنان همواره نقش مهمی در جریانات اجتماعی سیاسی و تاریخی داشته اند. اگر انقلاب اسلامی پیروز شد، به دلیل حمایت و پشتیبانی زنان بود. زنان حضور پررنگی در جبهه ها پیدا کردند و اگر قرار بود مردی با مخالفت همسرش برای رفتن به جبهه مواجه شود، قطعا انگیزه خود را از دست می‌داد. این حمایت‌ها در طول سال‌های دفاع مقدس همیشه به کمک رزمندگان آمد و دستاوردهای زیادی را رقم زد.

عظیمی تصریح کرد: یک مثال می‌زنم. در دوران دفاع مقدس منطقه‌ای در اطراف خراسان بود که همه مردان آن منطقه به جبهه رفته بودند و فقط یک پیرمرد و یک فرد معلول و مابقی زنان در آن منطقه باقی مانده بودند و مردهای منطقه همه در‌ جبهه حضور داشتند. اگر این صبر و استقامت زنان نبود قطعا پیروزی حاصل نمی‌شد.

 

این تهیه‌کننده با اشاره به اینکه در حوزه سینما زنان فیلمساز، نویسنده و عوامل پشت صحنه زیادی فعالیت دارند، گفت: اتفاقا زنان متخصص سینمایی کم نداریم و به ویژه در حوزه آثار ارزشی تعدادشان زیاد است اما باید برای استفاده بهتر از این نیروهای توانمند برنامه ریزی کنیم. متاسفانه در پرداختن به موضوع زنان و خانواده کوتاهی صورت گرفته است. باید اولویت بندی موضوعی صورت بگیرد و این خلا در سینما و تلویزیون وجود دارد.

وی ادامه داد: در واقع نگاه بالادستی طراح و برنامه‌ریزی نیست که نشان بدهد در جامعه بر موضوع زنان و خانواده کار شده است.

تهیه کننده فیلم «عینک» درباره جایگاه سینمای خانوا‌ده در سینمای ایران توضیح داد: به نظرم چیزی به نام «سینمای خانواده» در حال حاضر نداریم و شاید معدود فیلم‌هایی با این مضمون ساخته و اکران شده باشند اما جریان غالب نیست. فیلم‌های خانوادگی فیلم‌هایی هستند که از کودک تا کهنسال بتوانند از آن‌ها بهره ببرند. این در سینما و تلویزیون ما جایش خالی است. زیرا همان برنامه ریزی که درباره‌اش گفتیم، وجود ندارد و نگاه‌مان بیشتر رویکرد محور است؛ مثلا تصمیم می‌گیریم درباره زنان صحبت کنیم و ناگهان همه فیلم‌ها به سمت این موضوع سوق می‌یابند اما باید بپرسیم آیا جامعه مخاطب ما برای دیدن یک فیلم برنامه‌ریزی می‌کند یا ناگزیر به تماشای آنچه می‌شود که روی پرده است؟!این اتفاقات ممکن است ارتباط مخاطب با سینما را پیوسته از بین ببرد و شاید کار را به نمایش فیلم‌های خارجی برساند.

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم حوا به دبیری مهدیه سادات محور و با همت بنیاد بین‌المللی گوهرشاد ۱۶ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

منبع: صبا


#نمایشگاه بین‌المللی #هنری #سینمایی #خراسان رضوی #پایگاه خبری ستارگان
کد خبر 14020329165335 تاریخ انتشار 29-03-1402 16:53 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان