پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| اقتصادی |
یادداشت محمدرضا بهرامن:

تضمین رشد درون زای اقتصاد با مزیت های معدن

محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران در یادداشت خود ضمن تشریح ظرفیت‌های معدنی کشور، به الزامات تبدیل شدن این بخش به موتور محرک رشد درون‌زای اقتصاد در یک فضای رقابت‌پذیر پرداخته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از اتاق ایران، نوروز، میراث مشترک تمدن کهن ایرانی است که فارغ از مرزهای سیاسی کشورها، وحدت و عظمت این ملت غیور را در گستره بزرگ جغرافیایی خود به رخ می‌کشد.

چه تقارن نیکویی است وقتی بهار و نوروز ایران‌زمین با بهار دل‌ها، ماه میهمانی خدا در آمیخته و ایران عزیز، تلالویی از بهشت گشته و رنگ «سلاما سلاما» به خود می‌گیرد.

بخش معدن کشور ایران به دلیل ساختار زمین‌شناسی آن دارای مزیت‌های نسبی فراوانی است که در صورت سرمایه‌گذاری و مدیریت صحیح و ایجاد فضای امن برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی این ثروت خدادادی می‌تواند به مزیت‌های رقابتی در اقتصاد تبدیل شود و با ظرفیت فراوان در خصوص اشتغال‌زایی و خلق ارزش‌افزوده موجب رشد درون‌زای اقتصاد کشور شود.

ایران به جهت دارا بودن منابع و ذخایر مهم معدنی و وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در کنار خود قطعاً یکی از کشورهای دارای مزیت نسبی برای سرمایه‌گذاری در کل زنجیره بخش معدن در منطقه آسیا محسوب می‌شود که متأسفانه علیرغم وجود چنین مزیتی در کشور، سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی بسیار ناچیز و تاکنون اراده و اقدامات مناسبی برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها صورت نگرفته است.

کشور عزیزمان ایران طی ۳ دهه گذشته، در دنیای آکادمیک و تحلیلگری اقتصادی و هم در عرصه سیاست‌گذاری پولی و فراتر از آن در عرصه قانون‌گذاری (از قوانین بودجه سالانه گرفته تا قوانین برنامه توسعه پنج‌ساله و حتی قوانین مادر مانند قانون پولی و بانکی) دچار نوعی سردرگمی بوده است و به همین دلیل نیز است که متأسفانه تاکنون مردم خوب ما یکی از طولانی‌ترین رکوردهای تداوم بی‌ثباتی اقتصاد کلان و تورم بالا در دنیا را تجربه کرده‌اند.

تجربه روی غلتک رشد و توسعه اقتصادی افتادن کشورهایی مشابه کشور ما بسیار متنوع و فاقد قاعده‌مندی است اما بدیهی است که در حوزه صنعت معدن در ایران، توسعه مناسب تک‌تک حلقه‌ها از حلقه‌های زنجیره ارزش می‌تواند نقش مهمی در تحقق اهداف جهش تولید با مشارکت مردمی در عرصه معدن و پرهیز از خام فروشی داشته باشد که از جمله نتایج آن می‌توان شاهد افزایش سهم بخش معدن در تولید ناخالص ملی و ایجاد اشتغال پایدار در زنجیره ارزش اشاره کرد.

باید پذیرفت امروز «عاملیت»، «مدیریت» و «مالکیت» سه عامل مردمی‌سازی اقتصاد در ایران هستند و به این نکته توجه کرد که در مردمی سازی اقتصاد، نقش و جایگاه دولت؛ صرفاً باید هدایت‌گری، حمایتگری و تسهیلگری باشد چنانچه در پایان سال ۱۴۰۳ با نگاه به پیاده‌سازی منشور حکمرانی مردمی در عرصه اقتصاد و بررسی اقدامات و سیاست‌های انجام گرفته در این راستا به‌گونه‌ای باشد که (خروجی مشارکت مردمی) مردم احساس کنند در حوزه اقتصادی متولی هستند و ضرر و منفعت تابع «عاملیت»، «مدیریت» و «مالکیت» خودشان است.

مشارکت مردم در جامعه ما می‌تواند از طریق «سرمایه‌گذاری»، «تولید»، «کارآفرینی» و «مصرف» صورت گیرد.

محور قرار دادن رشد و بهره‌وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویت رقابت‌پذیری در بخش‌های مختلف اقتصادی است؛ به‌ویژه در بخش معدن همان مصداق عینی جهش تولید با مشارکت مردمی در کل ‌صنعت معدن است.

امروز ما به دنبال راه‌اندازی نهضت آموزشی قضایی و فرهنگی بزرگ و فراگیری در عرصه معدن هستیم تا بتوانیم در گفتگو و ارتباط با دست‌اندرکاران مختلف در صنعت معدن در تمام سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط، بر «اقناع‌سازی» متمرکز شویم؛ امروز ما نیازمند تقویت وضعیت گفتمان معدنی در سطح عمومی هستیم و باید بتوانیم با تقویت روحیه‌ی‌ کار و تولیدگرایی و اهمیت به مشارکت مردمی در این مسیر، محور شکل‌گیری پیروزی در راستای جهش تولید را رقم بزنیم.

امروز حضور سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان و کارگران در همه‌ی مسائل، حل‌کننده‌ی مشکلات است. حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد و این هنر اصلی حاکمیت برای گردآوری تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خوش‌نام در حلقه اقتصادی کشور است. ایجاد مجموعه‌ای پرانگیزه، علاقه‌مند، همت‌دار، هدف‌دار، آرمان‌خواه، در سنگر اقتصادی ایران.

منظومه‌ اقتصاد معدنی امسال باید به عالی‌ترین سطح خود وارد شود و اهمیت این مسئله را باید همه مسئولان، سیاست‌گذاران و به‌خصوص استانداران در سرتاسر کشور با نگاه بر منطق اولویت‌ها بدانند و راه برون‌رفت از تزاحم‌ها را برای تولیدکنندگان فراهم ‌کنند. سرمایه‌گذاری یکی از محرک‌های توسعه اقتصادی است و یکی از نسبت‌های مهم تعیین‌کننده میزان تزریق سرمایه برای پشتیبانی سرمایه‌گذاری به تولید ناخالص داخلی یا ارزش‌افزوده آن بخش است که صرفا از طریق ایجاد امنیت برای سرمایه‌گذار و توسط حاکمان محقق می‌گردد.

همکاران و همراهان ارجمند و عزیز! اینجانب در آغاز این بهار طبیعت، شادباش‌های گرم و صمیمانه خویش را نثار تمامی عزیزانِ نیک‌دل و نیکو‌خصالم در خانواده بزرگ معدن و صنعت کشور نموده و از درگاه پروردگار هستی، نیک بختی و سربلندی بیش‌ازپیش را آرزو می‌کنم.

عالی‌ترین سپاس‌ها را از یک سال تلاش‌های ارزنده شما همنوردان و صمیمانه‌ترین آرزوها را برای سال پیشرو از درگاه ایزد منان برایتان خواستارم، باشد که از این آغاز اندرز بگیریم و در پرتو نور توحید با صیقل دادن گوهر خرد ناب آدمی در صفای رمضان، خلوت دل را از اغیار بزداییم و به حضور حضرت حق از مواهب تکرار نشدنی اسحار این ماه پربرکت بهره ببریم.

برآمد باد صبح و بوی نوروز // به کام دوستان و بخت پیروز

مبارک بادت این سال و همه‌سال // همایون بادت این روز و همه روز


#محمدرضا بهرامن #اتاق ایران #معدن #اقتصاد
کد خبر 14030105031435 تاریخ انتشار 05-01-1403 03:14 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان