به گزارش خبرنگار مذهبی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین مسعود عالی شامگاه گذشته در سومین شب قدر در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: شب ۲۳ ماه رمضان شب بسیار با عظمتی است که در روایات به لیله الامضا معروف است.
وی افزود: امام صادق(ع) میفرمایند «التَّقدیرُ فی لَیلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ فی لَیلَةِ إحدی و عِشرینَ و الإمضاءُ فی لَیلَةِ ثلاثَ و عِشرینَ؛ مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه رمضان امضا میشود».
عالی ادامه داد: بر اساس این روایت مقدرات انسان در شب نوزدهم محکم و در شب بیست و سوم به امضا میرسد و قطعا دعا تا لحظه آخر در مقدرات موثر است. اعمال ما به محضر امام عصر میرسد و مقدرات یک سال ما از رزق کم و زیاد، شفا و بیماری، تولد، وفات و ... به امضای حضرت میرسد؛ لذا شب بسیار حساس و مهمی است.
خطیب حرم مطهر رضوی ابراز کرد: تمام ما میدانیم کمالات خداوند بینهایت است و اسم خدا فقط یک لفظ نیست و منظور از اسماالله همان کمالات خدا است؛ از طرفی تمام کمالات هم بینهایت است، خدا رزق بینهایت دارد، رحمت بینهایت دارد، حکمت بینهایت دارد و همه کمالات خداوند بینهایت است، اما سهم ما از بینهایت خدا به اندازه ظرف ماست.
وی بیان کرد: از بینهایت خدا این حد ما است که تعیین میکند چقدر سهم ما میشود به عنوان مثال زمانی که باران میبارد یک ظرف به اندازه بزرگ بودن و یک دریا به اندازه عظمتش سهم دارد و یک ظرف وارونه نیز هیچ سهمی ندارد؛ باران با سخاوت است اما این ظرف است که سهم باران را محدود میکند.
عالی تصریح کرد: اگر از اول خلقت تا آخر همه ظرفیت پیامبر(ص) را داشتند خداوند به همان اندازه که به پیامبرش داد به مردم عنایت میکرد، چراکه خدا میخواهد انسان ظرفیت داشته باشند و سهم بیشتری ببرد.
وی افزود: اگر یک کودک ۵ ساله از پدر و مادرش طلب پول کند پدر و مادر حکیم به اندازه نیاز کودک و بر حسب نیازش به او پول میدهند عقل، نیاز و ظرفیت فرزندش را میسنجد و بر آن اساس به او پول میدهد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: تقدیر یعنی ظرفیت انسان بررسی و بر اساس ظرفیت به وی عطا میشود، البته بر اساس تفضل خداوند متعال فوق ظرفیت انسانها عطا میکند اما با این وجود تفاوت ظرفیتها نزد خداوند حساب میشود، لذا هر چقدر ظرف بزرگتر باشد خداوند بیشتر عطا میکند. برخی بودند که خداوند به آنان عطا کرد اما ظرفیت از خود نشان ندادند و خرج شیطان کردند لذا همیشه از خدا بخواهیم هر چه از قدرت، شهرت، ثروت، زیبایی و سایر نعمات به ما به ما میدهد ظرفیت آن را هم بدهد تا آن نعمت را خرج دشمن نکنیم.
وی گفت: ثعلبة بن حاطب در عصر رسول خدا(ص) آمده که به اصرار زیاد و به برکت دعای پیامبر(ص) صاحب ثروت فراوانی شد؛ اما هنگامی که آیه زکات نازل شد، پیمان خود را با خدا و پیامبرش فراموش کرد و در مقابل دادن زکات ایستاد و حتّی به حالت کنایه آمیزی بر آیین اسلام و قانون زکات خرده گرفت و آن را شبیه جزیه اهل کتاب شمرد. او با این کارش در صف منافقان قرار گرفت و همه مسلمین نیز او را از جامعه اسلامی طرد کردند.
عالی با اشاره به اینکه اسم اعظم یک مقام است، بیان کرد: فردی نزد امام صادق(ع) رسید و گفت اسم اعظم خدا را به من بیاموز امام بعد از امتحان وی گفت «تو ظرفیت اسم اعظم را نداری کسی که اسم اعظم را میداند باید دارای ظرفیت آن باشد».
خطیب حرم مطهر رضوی گفت: بر اساس این روایت اگر افراد چیزهای ناب بخواهند باید ظرفیت خود را زیاد کنند و یکی از چیزهایی که وجود انسان را گسترده میکند این است که دادههای خدا را شکر کند.
وی بیان کرد: خدا در قرآن شکایت میکند که عده کمی از بندگان من شکور هستند. اگر شاکر نعمات باشید ظرف شما بزرگ میشود.
عالی با اشاره به آیه هفتم سوره ابراهیم که خداوند فرموده «لَئِن شَکَرتُم لَأَزیدَنَّکُم اگر شاکر باشید شما را خواهم افزود» گفت: بر اساس این آیه اگر انسان شاکر بزرگ شود، ظرف وجودش بزرگ میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه آنچنان که باید نعمات الهی را نمیبینیم. بر اساس آیات قرآن نعمتهای الهی قابل شمارش نیستند لذا دیدن نعمات الهی لطافت میخواهد.
وی بیان کرد: ما نعمت بزرگ ولایت را داریم ما باید شکر نعمت ولایت را به جای آوریم، لذا نارساییها، گلایه از مسئولین و فساد برخی افراد در جامعه نباید باعث شود دادههای خدا را نبینیم.
سه تارستان