پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| مذهبی | سیاسی | صفحه‌ی اصلی |
حماسه حسینی از دیدگاه شهید مطهری/ 4

آیا دلیل تحریف در واقعه ی کربلا، تزلزل در سندیت واقعه عاشورا ست؟

شهید مطهری از مورخین معتبر اسلامی ، خطبه ها و نامه ها و عباراتی را یاد می کند که نشان دهنده تاریخ موثق کربلا از جنبه تاریخی و سندیت است.

استاد شهید مرتضی مطهری ، در ادامه جلد اول از کتاب حماسه حسینی ، ضمن بیان چیستی تحریف ، ضررهای تحریف و نمونه هایی از تحریفات در واقعه ی کربلا ؛ به موثق یودن تاریخ حادثه ی کربلا اشاره کرده و می گوید : اوایل فکر می کردم علت دروغ ها و تحریفاتی که در واقعه ی کربلا صورت می گیرد ، ندانستن اصل ماجرا است . اما بعد متوجه شدم هیچ حادثه ای در تاریخ دور دست تا قرن های سیزده و چهارده به اندازه ی کربلا تاریخ معتبر ندارد ! مورخین معتبر اسلامی از همان قرون اول و دوم ، قضایا را با سند های معتبر نقل کرده اند و این سند ها باهم مطابقت دارد . یکی از مواردی که موجب به یاد ماندن جزئیات معتبر شده است ، خطبه های زیادی است که خوانده می شدند . در آن عصر ها ، خطبه حکم اعلامیه را داشته است . چه قبل از حادثه ی کربلا چه در خلال آن و چه بعد از عاشورا ، اهل بیت علیهم السلام ، خطبه هایی در کوفه و شام و .. قرائت نمودند که هدف از خواندن خطبه ها ، اعلام اصل و اهداف قضایا و اتفاقات و گذشته و هدف قیام امام حسین علیه السلام به مردم بوده است .

شهید مطهری ادامه می دهد : از همین بابت بود که سوال و جواب هایی که پیرامون واقعه ی کربلا صورت می گرفت ، سند های معتبری برای مورخین می شد . همینطور رجز خوانی ها نیز تاثیرات قابل ملاحظه ای بر تاریخ گذاشت. رجز های زیادی در کربلا و و اقعه عاشورا خوانده شده است . چنانچه شخص حضرت عباس علیه السلام یا  یاران جضرت اباعبدالله ، زیاد رجز خوانده اند و همین رجز ها می تواند ماهیت قضیه را نشان دهد .

شهید مطهری تاکید می کنند : نامه های بسیاری که میان امام حسین علیه السلام و اهل کوفه و میان امام و دشمنان سیدالشهدا علیه السلام رد و بدل شد ، نامه هایی که خود امام حسین (ع) برای دشمنان نوشتند ؛ همگی سند های معتبری برای نقل تاریخ است . لذا قضایای کربلا ، قضایای روشنی است و سراسر آن هم افتخار آمیز است . ولی برخی از ما،  چهره ی این حادثه ی تابناک تاریخی را به کلی عوض می کنیم که این از بزرگترین خیانت هایی است که در حق حسین بن علی (ع) صورت می گیرد.

استاد مطهری در ادامه به ماجرای جعلی عروسی قاسم بن الحسن در کربلا اشاره و می افزاید : راجع به حضرت قاسم بن الحسن علیهماالسلام می گویند ایشان در آرزوی عروسی بوده است ، اما فقط یک جمله ی "احلی من عسل" ایشان که در جواب عمویش امام حسین علیه السلام در توصیف مرگ بیان می کند، روشن کننده ی ماجراست . امام حسین (ع) و حضرت قاسم ، جوهر انسانیت هستند و تحریف وجود آنها ، مایه جهل و نادانی است !

 

منبع : جلد اول کتاب حماسه حسینی

مولف: متفکر استاد شهید مرتضی مطهری

صفحات : ۳۰_۳۷

تلخیص : زهرا ذاکری


#شهید مطهری #تحریف #سیدالشهدا #حضرت قاسم #خطبه
کد خبر 14030429051558 تاریخ انتشار 08-05-1403 11:11 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان