به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه جلد اول کتاب حماسه حسینی ضمن بیان چند مورد از تحریفات معنویِ حادثه ی عاشورا ، تحریف معنوی بسیار بزرگ دیگری را ذکر کرده و در پاسخ به این پرسش که دلیل اصرار ائمه ی اطهار علیهمالسلام برای زنده نگه داشتن قیام کربلا چه بود ؟ ابراز می دارد: ما آن هدف واقعی از قیام مقدس عاشورا را مسخ کردیم و گفتیم برای تسلی خاطر حضرت زهرا سلامالله علیها است که مجلس حسینی برگزار می کنیم !! ایشان در بهشت همراه وجود مقدس امام حسین (ع) هستند ، دائما بی تابی می کنند و اشک ما مردم بی سر و پا تسلی خاطر ایشان می شود !!!! آیا توهینی بالاتر از این برای حضرت زهرا (س) وجود دارد ؟!
شهید مطهری ادامه می دهد : روزی هزاران نفرِ بی تقصیر به دست افراد متجاوز کشته می شوند ، اما چرا قیام عاشورا انقدر متفاوت است؟ که باید زنده نگاه داشته شود؟ روزی هزاران نفر در دنیا نفله می شوند و این تأثر آور است ، اما آیا این نفله شدن ها ارزش دارد که تا سی قرن ، چهل قرن مطرح باشد و ما بنشینیم و برای آن ها تأثر کنیم؟ در مقابل میتوان گفت که حیف ، خون حسین بن علی (ع) هدر رفت ؟! حسین بن علی به دست افراد متجاوز زمان در حالی که بی تقصیر بود کشته شد ؛ اما چه کسی گفته خون اباعبدالله هدر رفته است ؟! چه کسی گفته وجود ایشان نفله شده است ؟! اگر در دنیا کسی را پیدا کنید که نگذاشته یک قطره از خونش هدر برود ، حسین بن علی (ع) است! آدمی که کشته شدنش سبب لرزیدن پایه های کاخ ستمگران شد ، نفله شده ؟ خونش هدر رفته ؟! ما باید برای اینکه حسین بن علی (ع) نفله شد غصه بخوریم ؟! کسی که می گوید حسین نقله شد به او توهین کرده است !!
شهید مطهری در ادامه به مقدس بودن قیام سیدالشهدا اشاره کرده و خاطر نشان می کند : ائمه ی اطهار که می گویند باید قیام عاشورا را زنده نگه داریم ، به دلیل مقدس بودن هدف سیدالشهدا می گویند . به دلیل مکتب عملی ای است که امام حسین (ع) به وجود آورده و می گویند در هیچ کجای جهان مکتبی همچون مکتب حسین علیه السلام پیدا نمی کنید ! زنده نگه داشتن نام اباعبدالله (ع) برای این است که ذره ای از روح مقدس ایشان بر روح من و شما بتابد . اگر اشکی که برای امام حسین (ع) می ریزیم در مسیر رشد روح ما باشد ارزش دارد ؛ اگر گقتند اشک بر حسین (ع) اگر به اندازه ی بال مگس هم باشد ارزش دارد ، منظورشان آن اشکی است که برای عظمت حسین (ع) باشد ، برای شخصیت حسین (ع) باشد ، اما نه اشکی که برای نقله شدن حسین (ع) ریخته شود !!
شهید مطهری اضافه می کند : ائمه ی اطهار خواستند با زنده نگه داشتن قیام کربلا ، نشان دهند که خاندان پیامبر صلوات الله علیه و علی آله دلیلی بر صدق و گواهی بر خود پیامبر (ص) هستند ! زمانی که آن همه زیبایی و شکوه در روز عاشورا رقم می خورد ، تازه متوجه تعلیمات پیامبر اکرم (ص) می شویم ، گویی پیغمبر اسلام (ص) متجلی می شوند ! روح بشر چقدر باید شکست ناپذیر باشد که جوانانش جلوی چشمانش قلم قلم شوند ؟ اما او با روح خود سپاهی را شکست دهد؟
مولف کتاب حماسه حسینی سپس به ترکیب لشگر حسین بن علی علیهمالسلام و لشگر دشمن اشاره و ادامه می دهد: حادثه ی عاشورا حادثه ای است که در آن یک نفر از جمعیت هفتاد و دو نفری امام، به دشمن ملحق نشد ، اما از آن جمعیت سی هزار نفری ، به سپاه حسین (ع) ملحق شدند . عمر سعد در عاشورا کارهایی کرد که مبنی بر شکست خوردن لشکر کفر بود . برای مثال زمانی که سیدالشهدا (ع) خطبه هایی وصف ناپذیر می خواندند ، عمر بن سعد برای تضعیف نشدن سپاهش ، به لشکر خود دستور داد تا داد و فریاد کنند و بر دهان شان بزنند تا صدای حسین (ع) را کسی نشنود ! آیا این علامت شکست لشکر کفر نیست ؟!
استاد مطهری ادامه می دهد: نظیر خطبه ای که حضرت زینب سلاماللهعلیها در دروازه ی کوفه خواندند ، در جهان نیست و این همان علتی است که ائمه بر زنده نگه داشتن قیام عاشورا اصرار می ورزند ! بسیاری از مورخان نوشته اند که حسین بن علی (ع) پس از خواندن نماز صبح ، در صبح عاشورا ، به یاران خود فرمودند ، مردن جز پلی از یک دنیای سخت به یک دنیای بسیار عالی و شریف نیست ! و بعد تر می نویسند که هرچه زمان شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) نزدیک تر میشد ، رنگ رخسار ایشان برافروخته تر می شد ؛ دقیقا مانند انسانی که به وصل نزدیک میشود ! حتی می گویند زمانی که لعین ازل و ابد سر مقدس اباعبدالله (ع) را جدا کرد ، سراغ ایشان رفتیم و دیدیم بشاشت و روشنی چهره ی ایشان آنچنان مارا گرفت که شهادت ایشان را فراموش کردیم !!
شهید مطهری در ادامه به فلسفه مصیبت روز عاشورا اشاره و می گوید : حتی نقطه ای که امام حسین (ع) برای حملات خود در نظر گرفته بودند هم حساب شده بود و فاصله ای مناسب با خیمه ها داشت ، که خاندان مقدس اباعبدالله (ع) از شهادت ایشان مطلع شوند .
مولف کتاب تاکید می کند : پس علت اصرار ائمه ی اطهار (ع) برای زنده نگه داشتن قیام کربلا ، دریافتن همین نکته ها و دریابیدن این مکتب عملی بی نظیر اسلام است ؛ نه اشک ریختن برای تسلی خاطر حضرت زهرا سلاماللهعلیها و خدای نکرده هدر رفتن خون سیدالشهدا علیه السلام !
منبع : حماسه حسینی
مولف: استاد شهید مرتضی مطهری
صفحات : ۷۸_۸۸
تلخیص : زهرا ذاکری
سه تارستان