پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| سیاسی | صفحه‌ی اصلی | مذهبی |
وقتی در مجالس پیامبر اکرم بالا و پایین مجلس تفاوتی نداشتند!
حماسه ی حسینی از دیدگاه شهید مطهری /33

وقتی در مجالس پیامبر اکرم بالا و پایین مجلس تفاوتی نداشتند!

در مجالس حضرت محمد (ص) تمام مردم حلقه وار و دایره ای می‌نشستند تا مجلس بالا و پایین نداشته باشد و همچنین تاکید می‌کردند کسی جلوی پای ایشان بلند نشود ! و در آخر هم می‌گفتند هرکسی وارد شد ، در جایی که خالی است ، بنشیند که افراد مجبور نباشند جاخالی بکنند تا کسی بالا بنشیند ! بنابراین در اسلام چنین تبعیض هایی وجود ندارد !

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه جلد ابتدایی کتاب حماسه ی حسینی ، پس از بیان برخی از اصول تبلیغ و برشمردن مواردی از آن، سایر اصول تبلیغ  و نحوه اجرایی شدن آن در سیره ی پیامبران را دنبال نموده و می‌گوید : پنجمین اصل تبلیغ پیامبران از نظر قرآن کریم ، این است که پیامبران می‌گفتند ما نقشی جز رسالت نداریم ؛ ما خلق خدا و رسول خدا هستیم . پیامبران نمی‌آمدند سند بهشت یا جهنم را برای کسی امضا کنند ؛ کاری که بسیاری کشیش ها درحال انجامش هستند . آنان از بعد رسالت، کوچک‌ترین تردیدی به خود راه نمی‌دادند ،چنانکه در جواب سولاتی نظیر "عاقبت من چطور است؟" می‌گفتند خدا عالم است ! در روایتی عثمان بن مظعون که از صحابه ی بزرگ پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله بوده است عنوان شده که می گوید: پیامبر اکرم (ص) و همینطور حضرت علی علیهماالسلام ، بسیار زیاد به عثمان بن مظعون علاقه‌مند بودند و همه هم این را می‌دانستند. زمانی که عثمان از دنیا رفت ، پیامبر اکرم (ص) برای تشییع جنازه آمدند . همسر عثمان ناگهان گفت ، بهشت گوارای وجودت باد . حضرت محمد (ص) فرمودند : چه کسی چنین قولی به تو داده است ؟! و سپس آیه ی ۹ سوره ی احقاف را تلاوت کردند . ( مشابه همین روایت برای تشییع سعد بن معاذ نیز در روایات نقل شده است)

استاد مطهری سپس ادامه می‌دهد : ششمین اصل تبلیغ پیامبران از نظر قرآن کریم ، مسئله ی تفاوت نگذاشتن میان مردم در تبلیغ اسلام است . اشراف در دوران جاهلیت عربستان ، همان زمان که اسلام ظهور کرده بود ، به پیامبر اکرم (ص) می‌گفتند آدم‌های پست و اراذل و افراد با سطح اجتماعی پایین و فقیر را از دورت جمع کن تا ما اشراف بیاییم دور و بر شما و در کنارت باشیم . پیامبر (ص)هم به دستور قرآن ، می‌فرماید : من کسی را که ایمان داشته باشد ، به جرم غلام و برده و فقیر بودن ، طرد نمی‌کنم ! سپس قرآن می‌فرماید : این اشخاص را هرگز از خود دور نکن ، اشراف بروند گم شوند ، اگر می‌خواهند اسلام اختیار کنند ، باید آدم شوند !

مولف کتاب حماسه حسینی تکمیل می‌کند : در مجالس حضرت محمد (ص) تمام مردم حلقه وار و دایره ای می‌نشستند تا مجلس بالا و پایین نداشته باشد و همچنین تاکید می‌کردند کسی جلوی پای ایشان بلند نشود ! و در آخر هم می‌گفتند هرکسی وارد شد ، در جایی که خالی است ، بنشیند که افراد مجبور نباشند جاخالی بکنند تا کسی بالا بنشیند ! بنابراین در اسلام چنین تبعیض هایی وجود ندارد !

مولف خاطرنشان می سازد : هفتمین اصل تبلیغ ، صبر و استقامت است! خداوند در بسیاری از سور قرآن کریم بر استقامت تاکید کرده است ؛ برای مثال در سوره ی هود می‌فرماید : خودت و مؤمنینی که همراهت هستند ، همه‌تان استقامت داشته باشید ! خداوند در جای جای قرآن نه تنها پیامبر صلوات الله علیه و آله را امر به استقامت کرده است ، بلکه از پیامبر اکرم (ص) خواسته است تا دیگران راهم به استقامت وادار کند !

 

منبع : جلد اول کتاب حماسه ی حسینی

مؤلف: استاد شهید مرتضی مطهری

صفحات : ۲۵۰_۲۵۵

تخلیص : زهرا ذاکری


#قرآن‌کریم #عثمان بن مظعون #شهید مطهری #پیامبر اکرم (ص) #تبلیغ #حماسه‌ #عربستان #حماسه حسینی #سعد بن معاذ
کد خبر 14030817130323 تاریخ انتشار 17-10-1403 16:13 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


نقش تواضع و فروتنی در ابلاغ دین
سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان