به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه جلد ابتدایی کتاب حماسه ی حسینی ، پس از بیان شبیهپذیری حادثه ی کربلا ، به موضوع راز این شباهتپذیری میپردازد و تاکید می کند : نمایش پذیری حادثه ی عاشورا ، یک جنبه ی دیگری هم دارد ؛ یک راز دارد . راز نمایش پذیری و شبیهپذیری حادثه ی عاشورا ، این است که عاشورا در همهی جهات و ابعاد ، تجسم اسلام است ! همه ی اصول و جنبه های اسلام عملاً در این حادثه تجسم پیدا کرده واسلام در جریان و عمل و در مرحله ی تحقق است !
استاد شهید ادامه میدهد : همواره مجسمهسازی ها و نقاشی ها ، اصولاً بر اساس یک فکر و ایده است ! (صرف نظر از هنر برای هنر و زیبایی صرف) برای مثال ، در یکی از موزه های خارج ، این فکر افلاطون که عقیده داشت اگر عشقها صددرصد تبدیل به وصال بشود ، در نهایت تبدیل به بیزاری میشود را با مجسمه ای تجسم کرده بودند ! این یک تجسم هنری است که از فکر و ایدهای نشات میگیرد . اما تجسمی بیروح است !! یعنی درست است فکری را در آن مجسمه نمایش دادند ، اما آن مجسمه روح ندارد ! و چقدر تفاوت است میان تجسم بیروح و تجسم زنده که یک فکری در موجودی جان دار و درحال زندگی تجسم پیدا کند ! آنهم نه نمایشی مثل صورت گری هایی که امروز درست میکنند و حقیقتی در آن در کار نیست ؛ بلکه تجسمی کاملا واقعی ، کاملا حقیقی! و کربلا ، همین تجسم حقیقی و جان دار از حقیقت اسلام است !
مولف کتاب سپس به نکته ای اشاره میکند و می گوید : اینکه من میگویم حادثه ی کربلا ، بخاطر این است که عاشورا ، بیشتر از نهضت و قیام است و کلمه ای بیشتر از نهضت هم برایش پیدا نکردم ؛ به همین منظور با مفهومی کلی مثل حادثه بیانش میکنم .
منبع : جلد اول حماسه ی حسینی
مؤلف: استاد شهید مرتضی مطهری
صفحات : ۲۸۶_۲۹۲
تلخیص : زهرا ذاکری
سه تارستان