به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه کتاب سیری در سیره ائمه ی اطهار علیهمالسلام ، پس از بیان نکته ای درمورد زندگی و شخصیت امام حسن عسگری (ع) میگوید : همه ی پیامبران الهی برای دو هدف اصلی مبعوث شدهاند . اولین هدف برقراری ارتباط صحیح میان خالق و مخلوق و به عبارتی ، بنده و خدای خودش است . یعنی منبع بشریت از پرستش هر موجودی غیر از خالق یکتا که در عبارت «لا الله الا الله» خلاصه میشود . دومین هدف بعثت پیامبران ، برقراری روابط حسنه و دوستانه میان افراد بشر است ؛ روابط بعضی با بعضی دیگر که باید بر اساس عدالت ، صلح و صفا ، تعاون ، احساس ، عاطفه و خدمت به یکدیگر باشد.
استاد مطهری ادامه میدهد : خداوند این دو هدف بعثت را به صراحت برای پیامبران بیان میکند . راجع به هدف اول میفرماید :« یا ایها النبی ، انا ارسلناک شاهدا و مبشرا و نذیرا . و داعیا الی الله باذنه و سراجا منیرا .» و راجع به هدف دوم میفرماید : «لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط .» قرآن به صراحت میفرماید هدف بعثت انبیا برقراری عدالت است ! بنابراین مسأله برقراری عدالت ، هدف اصلی و عمومی همه ی انبیا بوده است .
مولف کتاب سپس پرسشی مطرح میکند و می گوید : آیا عدالت ، آنهم به معنای عدالت کلی و نه عدالت نسبی ، یعنی عدالت به معنای اینکه ظلمها و تبعیضها و دروغها و نفاقها و مفاسد دیگر در میان مردم وجود نداشته باشد ، بالاخره روزی برای بشریت برقرار میشود ؟ یا صرف آرزویی دست نیافتنی است ؟ ممکن است حتی فردی براساس ذوق مذهبی و دینی که دارد (در مورد شیعیان صدق نمیکند) بگوید :« من طرفدار اینکه دنیا بر اساس ظلم باشد نیستم ، ولی معتقدم دنیای ما آنقدر پست و دنی است که هیچوقت در دنیا عدل کلی و انسانیت واقعی برقرار نمیشود . عدالت صرفا برای آخرت است.»
استاد در ادامه خاطر نشان می کند : اگر در قرآن کریم تأمل کنید ، متوجه میشوید قرآن دنیا را روشن میبیند و به آینده ای پر از عدالت نوید میدهد . وعده میدهد به اهل ایمان و افراد صالح که عاقبت دنیا ، به دست این افراد است . آن که در انتها بر جهان رهبری میکند دین الهی و لاالله الا الله است ! مادیگری و خودخواهی از بین رفته است و در نهایت امنیت باقی میماند .
منبع : سیری در سیره ائمه ی اطهار علیهمالسلام
مؤلف: استاد شهید مرتضی مطهری
صفحات :۲۱۷_۲۲۲
تلخیص: زهرا ذاکری
سه تارستان