به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه جلد اول کتاب حماسه ی حسینی ، پس از بیان مبحث تبلیغ و ابزار و شرایط آن در اسلام ، به مسئله ی شرایط اجتماعی و سیاسی اسلام قبل از وقوع حماسه ی حسینی پرداخته و می گوید: محققین جامعه شناس، امروز میگویند که بنی امیه صرفا یک نژاد و قبلیه نبودند ، بلکه یک حزب بودند ! حزبی که برای هدفی مشترک هر کاری میکند ! بنی امیه افکار خاص اجتماعی داشتند ؛ درست مثل یهود امروز . بنی امیه نه تنها ایده های خاص داشتند ، بلکه سرشار از هماهنگی بین افراد و دارای نقشه و طرح و برنامه بودند
.شهید مطهری ادامه میدهد : بنی امیه دقیقا همان گروهی بودند که پس از ظهور اسلام بیش از همه احساس خطر کردند و تا جایی که قدرت داشتند با اسلام جنگیدند ؛ تا هنگام فتح مکه ! پس از اینکه از مبارزه ناامید شدند ، اسلامی ظاهری اختیار کردند و اسلام در عمق وجودشان نفوذ نکرد .
مولف کتاب در ادامه به رفتار بین امیه با پیامبر اسلام اشاره و تاکید می کند : پیامبر اکرم (ص) در زمان خودشان اجازه ی دخالت بنی امیه در امور مسلمانان را ندادند ، اما پس از رحلت ایشان ، بنی امیه در دستگاه های اسلامی نفوذ کرد و بزرگترین اشتباه تاریخی سیاسی زمانی رخ داد ، که یزید ، پسر ابوسفیان به عنوان والی شام پذیرفته شد ! و همین والی شدن یزید ، باعث شد بنی امیه از ترکیه تا فلسطین ، جای پایی از خود برجای بگذارند !
استاد در خصوص رابطه بنی امیه با عثمان خلیفه سوم خاطرنشان می کند : زمانی که عثمان خلیفه شد ، پای دستگاه امویان به صورت گسترده در دستگاه اسلام باز شد ؛ حکومت بصره و مصر و کوفه به دست بنی امیه افتاد و وزرای وزارتخانه ها ، از امویان بودند . همین ورود بنی امیه به دستگاه خلافت امویان ،، قدم بزرگی برای امویان بود تا اسلام را نابود کنند .
مولف سپس ادامه میدهد : پس از شهادت علی علیهالسلام ، معاویه خلیفه ی مطلق مسلمین شد . تا زمان عثمان ، بنی امیه دو قدرت سیاسی و اقتصادی داشتند . اما یک مرتبه با روی کار آمدن معاویه و مطرح شدن خلیفه ی مقتول توسط معاویه ، احساسات مذهبی و دینی مردم تحریک شد و معاویه همه ی این احساسات را به نفع مقاصد خویش در اختیار گرفت !
متفکر شهید انقلاب اسلامی می افزاید : در زمان معاویه ، بنی امیه علاوه بر قدرت سیاسی و اقتصادی و البته احساسات دینی مردم ، شخصیت های دینی یا همان روحانیون را اجیر خود کرده بود و با استفاده از آن روحانیون ، در وصف عثمان و بنی امیه حدیث میگفت! و این مسئله را به نفع خودش تمام میکرد!
منبع : جلد اول کتاب حماسه حسینی
مؤلف: متفکر شهید استاد مرتضی مطهری
صفحات : ۲۶۳_۲۶۷
تلخیص : زهرا ذاکری
سه تارستان